Σ. Κεδίκογλου: «Ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητάει από τους πολίτες με την ψήφο τους την ανατροπή της κυβέρνησης;»

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε στον Βήμα fm για το αποτέλεσμα των εκλογών, το δίλημμα Βενιζέλου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη στο β’ γύρο σε Σγουρό και Καμίνη

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το αποτέλεσμα των εκλογών, το δίλημμα Βενιζέλου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη στο β’ γύρο σε Σγουρό και Καμίνη.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Παρότι η Ν.Δ. σημείωσε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητα των περιφερειών και δήμων, αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους θριαμβολογίες. Μηνύματα έχουν βγει για όλους, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα εξετάσουμε. Το μήνυμα που εμείς έχουμε βγάλει είναι μια πρωτόγνωρη προσέγγιση, διότι αποκομματικοποιήσαμε τις εκλογές και για πρώτη φορά δεν δώσαμε χρίσματα και η διαφορά του χρίσματος από την υποστήριξη είναι ότι δεν υπήρξαν αρχικές ή άλλες συνέπειες στους λεγόμενους αντάρτες και αυτό έτυχε στις περισσότερες περιπτώσεις θετικό αποτέλεσμα στο κοινό. Υπήρξαν, όμως, και άλλες περιπτώσεις, όπου θα έπρεπε να τύχουν καλύτερων χειρισμών. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αν είχε περισσότερο χρόνο, θεωρούμε ότι θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή, ένα μέρος αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ. επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Σγουρό και εξ αντικειμένου αυτό δυσχέραινε από την αρχή την επιλογή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Θα τα εξετάσουμε όλα, αλλά ο κ. Κουμουτσάκος είναι μια εξαιρετική περίπτωση.

Στο Δήμο της Αθήνας, η Ν.Δ. πλήρωσε έναν γαλάζιο διχασμό. Εάν αθροίσετε τα ποσοστά του κ. Σπηλιωτόπουλου και του κ. Κακλαμάνη, η Ν.Δ. θα μπορούσε να είναι όχι μόνο στο β’ γύρο, αλλά και πρώτη στο β’ γύρο.»

Για τη στήριξη της Ν.Δ. στο β’ γύρο σε Σγουρό-Καμίνη

«Θα ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητάει την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανατροπή της κυβέρνησης; Θα ήταν δυνατόν να στηρίξει ποτέ η κυβέρνηση έναν τέτοιο υποψήφιο; Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές, που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ψηφίζουν για ευρωβουλευτές, ως μοχλό κατά της κυβέρνησης. Η βούληση των πολιτών να μη γίνουν εκλογές, να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να συνεχίσει η κυβέρνηση την αποστολή της μέχρι ν’ αρχίσουν να γίνονται πιο χειροπιαστά τα αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί αυτό να το ματαιώσει. Από το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι βασικό συμπέρασμα που θα βγει είναι ότι μείζον ζητούμενο για τους πολίτες είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και αυτό επιβεβαιώνεται με τη ματαίωση του εγχειρήματος του κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές για σκοπούς (ανατροπής της κυβέρνησης).»

Για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «καθαρής νίκης» του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Μάλλον έχει μείνει στα πρώτα exit polls…»

Για το δίλημμα Βενιζέλου και την κυβερνητική σταθερότητα

«Δεν θεωρούμε ότι αποτελεί ζήτημα. Δεν γνωρίζω πώς έχει προσδιορίσει ο κ. Βενιζέλος το αποτέλεσμα να μην πάει καλά η Ελιά. Να δούμε πρώτα το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλλά δεν γνωρίζω να έχει προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο σημείο (ποσοστό της Ελιάς). Εμείς, εκτιμούμε ότι οι πολίτες θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στη χώρα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk