Π. Χαϊκάλης: Με κάτω από 11% τίθεται θέμα ηγεσίας

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε στον Βήμα fm για τα αποτελέσματα των εκλογών και το μέλλον των ΑΝΕΛ

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Παύλος Χαϊκάλης μίλησε στους Βάσίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τα αποτελέσματα των εκλογών και το μέλλον των ΑΝΕΛ.{{{ audio1 }}}

Για την αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και τους ΑΝΕΛ

«Θα φανεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Μπορεί να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, μπορεί να χάσουμε το αποτέλεσμα και θα δούμε τι θα αποφασίσει ο κόσμος, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον μπερδεμένος μου φαίνεται και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ούτε η Ν.Δ. κέρδισε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Για το ποιον θα στηρίξει ο ίδιος και το κόμμα του στο β’ γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής

«Δεν μπορώ να πω σ’ αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα. Είμαι, όμως, από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές και είχε γίνει μια μεγάλη παρεξήγηση τότε, διότι το μόνο που είχε γίνει είναι ότι ψάχναμε κάποια κοινά σημεία για μια αντιμνημονιακή πολιτική. Και σ’ αυτό δεν επετεύχθη συμφωνία. Δεν αισθάνομαι ότι αύριο αν πέσει η περιφέρεια πέσει στα χέρια της κυρίας Δούρου θα επέλθει μια αλλαγή. Μπορεί να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αλλά δεν μπορώ να το πω. Ούτε στους ψηφοφόρους που έχουν παλέψει για άλλα πράγματα να τους πω πήγαινε να ψηφίσεις το Σγουρό ή τη Δούρου. Ο Σγουρός είναι δοκιμασμένος ως νομάρχης 12 χρόνια και η Δούρου πάει να μπει τώρα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να είναι και ικανή να αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως και εγώ δεν θα ήμουν και γι’ αυτό είχα βάλει στο λεξιλόγιό μου τη διεκδίκηση πραγμάτων. Εκείνη, όμως, όχι. Και δεν ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα. Αν υπάρχει μια διεκδίκηση και αποσαφηνιστούν πράγματα, ναι, θα αλλάξει και να πω ότι πάμε προς τα εκεί. Αλλά αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ως τώρα. Δεν με έχει πείσει προσωπικά.

Αν το λέτε από την αντιμνημονιακή άποψη, σωστά (είναι να ψηφίσουν Δούρου). Αλλά ο συνδυασμός μας κατέβηκε υπό τη δική μου ηγεσία και κρατώ τις δικές μου απόψεις. Εάν το κόμμα θέλει να κρατήσει μια άλλη γραμμή, είναι θέμα του κόμματος.»

Για το μέλλον των ΑΝΕΛ και τη δική του πολιτική πορεία

«Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις ούτε είμαι από αυτούς του ανθρώπους. Είμαι από αυτούς που έχουν μάθει την πολιτική μέσα από το θέατρο και μου αρέσουν τα σταθερά, σίγουρα βήματα και τα αναπτυξιακά, με τη σωστή έννοια. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και θα διεκδικήσουμε πράγματα με το σύνολο των πολιτών και για το καλό του κόσμου. Ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας. Εγώ θεωρώ ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε τον πρόεδρο, πρέπει καθένας να καταδικάσει τον εαυτό του, διότι αν έχουμε κάνει λάθη, τα έχουμε κάνει όλοι μας. Πρέπει να δούμε και τα λάθη της οργάνωσης του κόμματος, διότι μέσα στο κόμμα υπάρχουν λάθη που πρέπει να έχουν συμβεί. Αυτό έχει περισσότερη σημασία και πρέπει να δούμε γιατί δεν έχουν περάσει οι θέσεις μας στον κόσμο και να κάνουμε μια ουσιαστική αυτοκριτική. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, να την τεκμηριώσουμε ουσιαστικά και να τη βάλουμε μέσα σε κάποια πλαίσια, αν όντως είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων. Και αν είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων, αν μπορεί κάτι να αλλάξει και πώς μπορεί να προχωρήσει (το κόμμα). Μην προκαταλαμβάνουμε κάτι πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk