Ανδρουλάκης: «Πρόβλημα με έστω και μία ψήφο κάτω από το 12%»

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, μίλησε στον Βήμα fm για το αποτέλεσμα των εκλογών, το ΠαΣοΚ, την Ελιά, την κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για το αποτέλεσμα των εκλογών, το ΠαΣοΚ, την Ελιά, την κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή τα διλήμματα από τις τοπικές εκλογές της Αυτοδιοίκησης, θα φέρει ήττα. Θα ηττηθεί. Ηττήθηκε ήδη και θα συμβεί το ίδιο και την επόμενη Κυριακή, όταν οι πολίτες θα επιλέξουν πρόσωπα που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους στις τοπικές κοινωνίες. Ποια είναι αυτά; Αυτά που έχουν ήδη πρόκριμα, έχουν αφήσει έργο και λίγα χρέη – διότι εμείς θα τα πληρώσουμε κι αυτά – και όχι αυτά που έρχονται ως φωτοβολίδες για να κάνουν μια καριέρα τρία χρόνια και μετά να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτές και ο ελληνικός λαός κρίνει.»

Για το αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κρίνει την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους εταίρους, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

«Και τα δύο κρίνονται. Βέβαια! Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, όμως. Αλλά αν δεν πάει καλά (η κυβέρνηση), ο κ. Τσίπρας θα βάζει συνέχεια στη Βουλή θέμα νομιμοποίησης κάθε φορά που έρχεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ή μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Αυτό λέω. Τώρα, το να συζητήσουμε για πήχυ είναι πολύ νωρίς και θα συζητήσουμε τη Δευτέρα το πρωί, έχοντας ψύχραιμα μπροστά μας το χάρτη, όπως κάναμε και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν μπορούμε σήμερα να βάζουμε πήχυ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, η παράταξη, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελιά σημαίνει και σταθερότητα στην Ελλάδα και αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη. Μην το ξεχνάμε αυτό, διότι ψήφος στη Ν.Δ. μπορεί να σημαίνει σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά κάθε ψήφος στη Ν.Δ. στην Ευρώπη πέφτει στην τσέπη της κυρίας Μέρκελ.

Όταν ένα κόμμα παίρνει 12% στις προηγούμενες εκλογές, κάθε ψήφος παρακάτω είναι ένα μήνυμα για την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα αυτό. Αυτό αφορά το κόμμα μας. Όχι την κυβέρνηση. Τα ποσοστά που αφορούν την κυβέρνηση είναι πολυπαραγοντικά και αφορούν πολλά κόμματα και την κυβερνητική σταθερότητα. Αν έχει π.χ. η Ν.Δ. 23%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20% και το ΠΑΣΟΚ 6%, δεν βρίσκω το λόγο γιατί δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα, ιδιαίτερα όταν η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει τα αποτελέσματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέτυχε ήδη.»

Για τη Χρυσή Αυγή

«Οι χθεσινές εκλογές έβγαλαν και κάποια μηνύματα και ένα πολύ αρνητικό μήνυμα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Βλέπω πάρα πολλούς να συζητούν πώς έγινε αυτό. Μην ξεχνάμε τους τραγικούς χειρισμούς Μπαλτάκου ή την ευθύνη που υπάρχει σ’ αυτό το περιστατικό, με τη συνωμοσιολογία που δημιουργήθηκε, όταν το κόμμα αυτό είχε μπει ήδη στο περιθώριο. Πρέπει να έχουν στεγανά ανάμεσα στους θεσμούς και τη Δημοκρατία τα κόμματα και να μην επιτρέπουν στα στελέχη τους να συνομιλούν με τα άκρα και να τα νομιμοποιούν έτσι.»

Για το έργο της κυβέρνησης

«Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει σε όλα έτσι όπως θα έπρεπε. Και γι’ αυτό υπάρχουν πάρα πολλά θέματα. Έχει γίνει μια προσπάθεια, αλλά έχουν γίνει πολλά λάθη. Μην πετροβολούμε, όμως, την προσπάθεια αυτή. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει και για να πετύχει, κατά την άποψή μου, πρέπει να γίνει με όρους εθνικής συνεννόησης και όχι με όρους όλοι εναντίον όλων, όπως θέλει η αντιπολίτευση. Αυτή η στρατηγική θα αποτύχει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και θα βάλει όρους που υπονομεύουν τη χώρα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk