Pane Salame

Οι παλιότεροι σίγουρα θυμούνται το κλασικό La Τasse στην οδό Μηλιώνη. Τους τελευταίους μήνες οι νεότεροι γνωρίζουν την καινούργια εκδοχή του, καθώς το La Τasse άλλαξε ύφος και βαπτίστηκε Pane Salame, εισάγοντάς μας στην κουλτούρα του panino gourmet: εκλεκτές αυθεντικές συνταγές της Ιταλίας στριμώχνονται ανάμεσα σε δύο γευστικές φέτες ψωμιού. Εμπνευστής της ιδέας ο ιταλός σεφ Αντόνιο Τουτέρα ο οποίος, μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Κώστα Παπαδόπουλο, μας μυεί στην ντελικατέσεν εκδοχή του σάντουιτς. «Δεν υπάρχουν έτοιμα panini στη βιτρίνα. Τα υλικά κόβονται εκείνη την ώρα, γιατί, όσο ποιοτικά κι αν είναι, εφόσον παραμείνουν δυο-τρεις ώρες μέσα στο ψωμί, αλλοιώνονται» αναφέρει ο Αντόνιο.

Στον κατάλογο θα βρούμε πάνω από 30 προτάσεις panini με εκλεκτά υλικά, όπως βούτυρο τρούφας και πουρέ σπαραγγιών. Τα αλλαντικά και τα τυριά, όπως μας πληροφορούν, έρχονται κατευθείαν από τη γείτονα χώρα.
Εμάς, μας κέρδισε το panino με σαλάμι felino, καρδιές αγκινάρας και φλοίδες παρμεζάνας. Οι λάτρεις των ψαρικών πάντως πρέπει να δοκιμάσουν το σάντουιτς με καπνιστό ξιφία, γλυκές πιπεριές, ντοματίνια και κάππαρη. Ακρως χορταστικό και αυτό με σνίτσελ χοιρινού, ντομάτα και ρόκα. Αρκετοί πελάτες προτιμούν να απολαύσουν το panino στο χέρι. Οι λιγότερο βιαστικοί κάθονται στα τραπεζάκια του καταστήματος και το απολαμβάνουν μαζί με ένα ποτήρι κρασί ή με φρέσκους χυμούς φρούτων ή λαχανικών. Αν δεν αγαπάτε τα σάντουιτς, σερβίρονται επίσης φρέσκες σαλάτες και χάμπουργκερ. Τα πιάτα ημέρας έχουν ως βάση – τι άλλο; – τα ζυμαρικά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk