Ρ. Δούρου:Είτε ψηφίσει κάποιος Σγουρό είτε Κουμουτσάκο, ψηφίζει Ν.Δ.

Την Παρασκευή 16 Μαΐου η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε στον Βήμα fm για τις εκλογές και την υποψηφιότητά της

Την Παρασκευή 16 Μαΐου η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τις εκλογές και την υποψηφιότητά της.{{{ audio1 }}}

Για την αφισοκόλληση{{{ audio2 }}}

«Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά οφείλω κάποιες εξηγήσεις για μία ακόμη φορά. Ξεκινάω από αυτό που λέω ότι πραγματικά ζητάω συγγνώμη, αν κάποιοι ενοχλήθηκαν. Ωστόσο, οδηγηθήκαμε σε μια παλιά πλην δοκιμασμένη μέθοδο προεκλογικών εμφανίσεων, διότι όταν πληροφορηθήκαμε ότι σταματούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και αρχίζουν οι περιορισμοί και υπάρχει ένα είδος ισονομίας, εμείς απουσιάζαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης που ξέχασαν ακόμη και την παραίτησή μου από τη βουλευτική μου έδρα ή όταν παρουσιάσαμε το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμά μας αφιέρωσαν κάποιοι μόνο μερικά δευτερόλεπτα πριν από τον καιρό. Ξεχωρίζουν και κάποια άλλα, διαδικτυακά και έντυπα, από την αντιμετώπιση της αφίσας που δεν ήταν καν με κόλλα, ήταν χαρτόνι. Δεν είμαι από εκείνους που ενοχλούνται από τις αφίσες ακόμη και με κόλλα στο Θησείο και του Ψυρρή από συγκροτηματάκια μικρά που δεν έχουν χορηγούς και θέλουν να ενημερώσουν για τη δράση τους, αλλά ας είναι… Θέλω, όμως, να πω ότι εύχομαι να είναι πολύ κοντά ο καιρός όπου όλοι πολίτες θα επιδεικνύουμε την ίδια ευαισθησία για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αιθαλομίχλης και να λείπει αυτή η περίσσια υποκρισία ότι η Δούρου ρυπαίνει με αυτό το ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Και από την πρώτη στιγμή είπα ότι ο κ. Κουμουτσάκος δεν θα δυσκολευθεί ούτε θα χρειαστεί να φέρει συνεργείο να τον φωτογραφίζει να κατεβάζει τις αφίσες μου, διότι θα το κάνω εγώ. Όσοι λοιπόν ενοχλούνται από τις αφίσες της Δούρου με το χαρτόνι και όχι από αυτές με τα σκυλάδικα ή άλλων και γι’ αυτό θα πάνε να ψηφίσουν κάτι άλλο, τους εύχομαι πραγματικά να επιδείξουν το ίδιο σθένος για να κυνηγήσουν όσους μας έχουν καταδικάσει στην αιθαλομίχλη και στην κακή διαχείριση των απορριμμάτων. Εάν θέλουν λοιπόν να με καταδικάσουν εμένα για την αφισοκόλληση μίας εβδομάδας, αυτό σημαίνει πως κάτι έχω καταφέρει…»

Για το γήπεδο της ΑΕΚ

«Υπάρχει μια δήλωσή μου ότι δεν θέλω να γίνει το γήπεδο; Αντιθέτως, και αυτό το πράγμα αν κάποιος δεν ήταν τόσο ψύχραιμος όσο εγώ θα το εκνεύριζε, όταν έχεις κάνει διάφορες δηλώσεις και ξέρεις ότι ο χώρος που με στηρίζει και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό – διότι δεν έγινα ξαφνικά, στα 39 μου, ακομμάτιστη και τεχνοκράτης και αυτοδιοικητικό στέλεχος και δεν αναφέρομαι στον κ. Κουμουτσάκο, αλλά σε κάποιους άλλους που έχουν καταχωνιάσει την κομματική τους ταυτότητα μαζί με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια – έχει ψηφίσει εντός του Κοινοβουλίου αυτά που έχει πει το Τμήμα Αθλητισμού, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή μου που να αναφέρει ότι δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρέπει να γίνει αυτό και πρέπει να εργαστούμε γι’ αυτό, ψηφίσαμε αντίστοιχα και παρά ταύτα επιμένουν κάποιοι στη σπορά της είδησης ότι η Δούρου δεν θα κάνει το γήπεδο. Αλλά κλείνουν το μάτι και δείχνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και έτσι έχω κάνει έκκληση με σκληρό τρόπο – διότι δεν θέλω να πάρω τη σκυτάλη των πολιτικών της μεταπολίτευσης – να μην αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως δεξαμενές ψηφοφόρων και τους ΑΕΚτζήδες από εδώ ή π.χ. τους Ολυμπιακούς από εκεί.

Κάνω λόγο για αλλαγή νοοτροπίας, διότι αν αντιμετωπίζουμε την τεράστια κρίση χρέους που αντικατοπτρίζεται με μείζονα τρόπο στην Περιφέρεια Αττικής ή την κρίση δημοκρατίας, με επιλεκτικές τοποθετήσεις ή θέματα μη ουσίας, όπως η αφίσα που με ενοχλεί, δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Με ρώτησαν αν θεωρώ το μήνυμα που υπάρχει σε αφίσα επιθετικό και λέω ότι είναι δικό μου μήνυμα και εξηγούμαι: αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην Περιφέρεια και στη ζωή σου, τότε μην μας ψηφίσεις. Χρέος του πολίτη είναι να προσέλθει αφενός στην κάλπη, διότι δεν μπορεί να λέμε ότι δεν είναι σημαντικό να ψηφίζεις – με αίμα έχει κερδηθεί αυτό το δικαίωμα – και την ίδια στιγμή πρέπει να αναλαβουμε και την ευθύνη της απάντησης.»

Για την προεκλογική της εκστρατεία

«Αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη δική μας προεκλογική εκστρατεία, θα έβλεπε ότι προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη στείρα κριτική και να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν μου πάει και δεν μας πάει η λογική του τάζουμε τα πάντα προεκλογικά και ξεχνάμε τους πάντες μετεκλογικά.»

Για το αν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Γι’ αυτό παραιτήθηκα και από τη βουλευτική μου έδρα: είχα πει ότι θα έρθω για να μείνω. Θα παραμείνω στην Περιφέρεια.»

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου

«Το σχόλιό μου δεν αφορά τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, διότι δεν είμαι από αυτούς που πέφτουν από τα σύννεφα. Αν τέτοιες παρεμβάσεις – ο θεός να τις κάνει – στοχεύουν κάπου ή απλώς γίνονται για να γεμίσουν χρόνο σχολιασμού και για να γίνουν αντικείμενο απαντήσεων και ανταπαντήσεων, είναι ήττα. Αν έχουν στόχο να μας αφυπνίσουν σε σχέση με τα ζητήματα της ισότητας των δύο φύλων ή της ευπρέπειας στην πολιτική αντιπαράθεση, έχει καλώς. Περίσσεψε η υποκρισία. Με ψέματα δεν πάμε μακριά και δεν ποιούμε ήθος. Και καλή η ψυχραιμία, αλλά οργίζομαι. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε απέναντι στη λάσπη, αλλά το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι η λάσπη κάποια στιγμή στεγνώνει και φεύγει γρήγορα. Άνθρωποι που μας κατάντησαν έτσι δεν μπορούν να αλωνίζουν. Γιατί δεν του λένε ότι είναι ένας άνθρωπος μιας ηλικίας που έχει παιδιά και εγγόνια και όμως δικαιολογεί την αμετροέπειά του με ψέματα; Δίνουμε χώρο σε ανθρώπους που δεν πρέπει να υφίστανται στην πατρίδα μας… «Τα πάντα όλα»; Μέσα στην ευτραπελία κρύβεται μια ύβρη που θα έπρεπε να αλλάξει χθες.»

Για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων

«Είναι υπερβολή και όταν το Δεκέμβριο του 2013 από 1,3 δις πέσαμε στα 730 εκατ. ευρώ στην αξιοποίηση των χρημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος, δεν τιμωρείται ο περιφερειάρχης, αλλά οι πολίτες. Ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είναι γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων, λέει ότι είναι θέμα γνωριμιών. Τσάι και συμπάθεια είναι; Μηχανισμοί; Εμείς, έχουμε καλέσει αρμόδιους φορείς να συζητήσουμε τα θέματα ανάπτυξης της Περιφέρειας, διότι για ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Είναι λοιπόν θέμα ότι γνωρίζουμε κάποιον σε μια διεύθυνση στο Στρασβούργο ή ότι έχουμε εθνικό σχεδιασμό; Εμείς, αυτό λέμε ότι θα υλοποιήσουμε και αφενός το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που δεν μπαίνει στη λογική του τσιμέντου και διαρθρωτικοί θεσμοί και μέτρα και αφετέρου θα έχουμε μια άλλη λογική, ήθος και νοοτροπία. Όχι «φέρτε τα κοντύλια να τα φάμε».»

Για τη στήριξη Σγουρού από «γαλάζιους» δημάρχους

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το δικό μας ψηφοδέλτιο δεν παίρνει τη σκυτάλη από τη λογική δήμοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και ό,τι και αν ψηφίσει κανείς, είτε τον απερχόμενο περιφερειάρχη είτε τον κ. Κουμουτσάκο, το ίδιο ψηφίζει: Ν.Δ.»

Για το ενδεχόμενο να είναι εκτός β’ γύρου

«Δεν χρειάζεται να το σκεφθώ, διότι έρχομαι από μια κομματική παράδοση που συνήθως (δεν ήμασταν στον β’ γύρο) και ήταν έτσι το «κατά συνείδηση» το πράτταμε. Άλλοι συνυποψήφιοί μου έχουν το κλείσιμο του ματιού μετά την πρώτη Κυριακή. Εμείς, έχουμε τα εχέγγυα ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες ως δεξαμενή που θα τη μεταφέρουμε από εδώ και από εκεί, αλλά έχουμε πει ότι στόχος μας είναι να στηριχθούν στον β’ γύρο όλοι οι δημοκράτες υποψήφιοι με πρόγραμμα και σχέδιο.»

Για τη βασική της προτεραιότητα

«Θα σας είναι έκπληξη: η υλοποίηση αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μιλάμε για χρήματα στο Πέραμα, συνέργειες με την Εκκλησία που ξεχάστηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης και δεν έδωσε τα λεφτά…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk