Παπαμιμίκος: Ο Τσίπρας έχει «φαγωθεί» να ρίξει την κυβέρνηση

Την Παρασκευή 16 Μαΐου ο γραμματέας της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

Την Παρασκευή 16 Μαΐου ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τις εκλογές της Κυριακής

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σε 13 περιφέρειες της χώρας και εμείς δεν είμαστε της λογικής ότι η χώρα είναι μόνο Αττική. Οι πολίτες θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν και τι θα στηρίξουν, διότι εδώ έχουμε δύο λογικές που αντιπαρατίθενται. Από τη μία είναι αυτοί που βάζουν πλαστά διλήμματα βάζοντας μπροστά την Αυτοδιοίκηση, με κομματικές λογικές και προσπαθώντας ακόμη και τώρα να πουν για μνημόνιο-αντιμνημόνιο και οι υποψήφιοί τους μιλούσαν για άσχετα ζητήματα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα και τίποτε άλλο. Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει η δική μας αυτοδιοικητική λογική που είχε βεβαίως και τις αστοχίες της και οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Αλλά ξεκινήσαμε με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και προχωρήσαμε με το να μη δίνουμε χρίσματα. Έγιναν βέβαια λάθη, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι αυτά που προτείναμε εμείς αυτά θα εφαρμόζονται μετά από μερικά χρόνια στην Ελλάδα και θέλουμε οι πολίτες να σταθούν στο πλευρό ανθρώπων που πραγματικά ξεδίπλωσαν μια αυτοδιοικητική ατζέντα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.»

Για τις ευρωεκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για να λέμε την αλήθεια, για πολλά χρόνια είχαμε την αντίληψη ότι οι ευρωεκλογές είναι μια χαλαρή ψήφος. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι ευρωεκλογές παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτός ο άνθρωπος τα δύο τελευταία χρόνια έχει «φαγωθεί». Έχει «φαγωθεί»! Από τότε που δημιουργήθηκε η συγκυβέρνηση, τη μία προσπάθησε να κάνει εξεγέρσεις στα σχολεία, την άλλη στα πανεπιστήμια, την άλλη στο λαό, την άλλη να κάνει την πρόταση δυσπιστίας. Έχει «φαγωθεί» να ρίξει την κυβέρνηση. Προσπαθεί να μπαχαλοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τη δημοκρατία, για τους θεσμούς, για τη χώρα, για την οικονομία.»

Για το δίλημμα Βενιζέλου

«Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει μια προσωπική λογική. Εμείς έχουμε τη δική μας λογική και στρατηγική και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Εμείς, θέλουμε να δώσουμε στον κάθε Έλληνα πολίτη – διότι δεν υποτιμούμε τη νοημοσύνη του και θα κρίνει τι θα αποφασίσει και τι θα ψηφίσει – να καταλάβει ότι υπάρχει αναγκαιότητα να ψηφίσει στις εκλογές αυτές και να κρίνει εάν θέλει τη σταθερότητα για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Και το πολιτικό μήνυμα δεν βγαίνει μόνον από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για 13 περιφέρειες και 52 πρωτεύουσες νομών. Καθίστε πρώτα να δούμε, γιατί και άλλες φορές μίλαγαν κάποιοι που ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Να δούμε την Κυριακή το βράδυ ο κόσμος ποια στρατηγική θα επιλέξει. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα επιλέξει τη δική μας στρατηγική, τη λογική που δεν έχει σκληρά κομματικά χρίσματα, όπως στο παρελθόν.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk