Γ. Μώραλης: «Θέλουμε να μας ψηφίσουν όσοι θέλουν το καλό του Πειραιά»

Την Πέμπτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, μίλησε στον Βήμα fm για την υποψηφιότητά του, τους Δρίτσα-Μιχαλολιάκο, τον β’ γύρο, το λιμάνι και τον Ολυμπιακό

Την Πέμπτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την υποψηφιότητά του, τους Δρίτσα-Μιχαλολιάκο, τον β’ γύρο, το λιμάνι και τον Ολυμπιακό.

Για τις καταγγελίες Δρίτσα

«Νομίζω ότι γίνεται μια προσπάθεια τις τελευταίες 10 ημέρες να μη συζητήσουμε για τα προβλήματα του Πειραιά και γι’ αυτά που θέλει ο συνδυασμός να πετύχει στην πόλη. Είναι η δεύτερη καταγγελία Δρίτσα, διότι η πρώτη έλεγε ότι για μια συγκέντρωση 70 ατόμων σε ένα σπίτι απέστειλε το υπουργείο Παιδείας τις προσκλήσεις, με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Όταν αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα ως καταγγελία, διότι θεωρώ ότι είναι αστείο, τώρα ανακαλύψαμε ότι σε μια εκδήλωση με 6-7.000 παιδιά, στην Ολυμπιακή Ακαδημία, μοιράστηκαν ως προεκλογικό υλικό χιλιάδες καπελάκια. Δεν αποτελεί προεκλογικό υλικό, κατά την άποψή μου, αλλά όποιος θέλει να κάνει καταγγελία, μπορεί να το κάνει και να μη συζητάμε έτσι για τον Πειραιά. Έχει την ίδια αξία αυτό με τη δήλωση Δρίτσα ότι τον στηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και μετά ήρθε διπλή διάψευση από τον ίδιο τον Θεοδωράκη ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο και κανέναν συνδυασμό ούτε του κ. Δρίτσα. Έχει μπει σε μια δίνη ο κ. Δρίτσας, με συνεχείς καταγγελίες, οι οποίες δεν αφορούν κατά τη γνώμη μου τον κόσμο του Πειραιά και τα προβλήματα της πόλης. Λαϊκά ψάχνουμε να βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι και το κάθε τι για να κάνουμε μια καταγγελία.»

Για τον Β. Μιχαλολιάκο

«Έχουμε διαφορετική εικόνα για την πόλη από αυτή που έχει ο κ. Μιχαλολιάκος, που λέει πως ό,τι υποσχέθηκε το έκανε σε 3,5 χρόνια και με το παραπάνω. Εγώ βλέπω μία πόλη που σε βασικούς τομείς έχει μείνει πίσω. Εννοώ τα μαγαζιά που κλείνουν, την ανεργία, τους τουρίστες που δεν έρχονται στην πόλη, αλλά περνάνε για να πάνε στην Αθήνα, τα κτίρια-φάντασμα που παραμένουν, την έξοδο των δικαστηρίων που έχει δρομολογηθεί, τη μηδενική ανάπτυξη, την έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων αστικών χώρων, τις εγκαταλελειμμένες γειτονιές. Αυτή είναι η εικόνα που έχω και δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να αντιπαραβάλλει ο κ. Μιχαλολιάκος μια εικόνα πιο καθαρής πόλης από αυτήν που παρέλαβε.»

Για το λιμάνι της πόλης

«Επειδή είμαι άνθρωπος των επιχειρήσεων, το λιμενικό σύστημα στην Ευρώπη είναι το εξής: το 97% των λιμανιών ανήκουν στο Δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση, σε επιμελητήρια και φορείς δημοσίου χαρακτήρα. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να κάνουμε το δικό μας σ’ αυτό. Διότι οι πόλεις πρέπει να αναπτύσσονται μαζί με το λιμάνι. Λέμε να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να προχωρά σε εκμετάλλευση με ιδιώτες, αλλά όχι να πουληθεί η γη, τα ακίνητα και οι υποδομές και να προχωρούν δύο ρυθμοί ανάπτυξης. Άλλο να εξαρτάται το λιμάνι από έναν ξένο ιδιώτη και άλλο από την πόλη. Ο μόνος συνδυασμός που διαφωνεί πλήρως με τις παραχωρήσεις είναι του ΚΚΕ, της κυρίας Παντελάκη. Όλοι οι άλλοι λένε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού και η συμμετοχή του δήμου στον ΟΛΠ και μετά να γίνονται παραχωρήσεις σε ιδιώτες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – και όχι μόνο σε έναν, διότι ενδεχομένως θα δημιουργηθούν ζητήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να παίρνει ένας άνθρωπος όλες τις δουλειές.»

Για το β’ γύρο και τις πιθανές στηρίξεις του

«Πιστεύω ότι στο β’ γύρο θα μας ψηφίσουν όλοι όσοι θέλουν να αλλάξει η σημερινή δημοτική αρχή. Όσοι θέλουν μια ανατροπή στον Πειραιά και δεν συμφωνούν με αυτή την κομματική λογική της διοίκησης του δήμου και θέλουν υπερκομματικά ψηφοδέλτια, όσοι κρίνουν ότι άνθρωποι που προέρχονται από διάφορους χώρους και δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί μπορούν να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία και να αλλάξουμε τον Πειραιά. Δεν μπορώ να κάνω την εκτίμηση για τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος τελικά δεν υπακούει σε εντολές και κατευθυντήριες γραμμές από επικεφαλής συνδυασμών, θέλει το καλό του Πειραιά και νομίζω ότι τελικά έτσι θα ψηφίσει.»

Για όσους υποστηρίζουν ότι έχει συγκεκριμένα συμφέροντα ο Ολυμπιακός πίσω από την υποψηφιότητά του

«Θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που το ισχυρίζονται και όχι εμένα, αυτούς που λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει στο δικό μου ψηφοδέλτιο ανθρώπους που υποστηρίζουν τα δικά του συμφέροντα. Θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk