Μπακογιάννη: Και στούκας να είσαι, θα καταλάβεις το μήνυμα των εκλογών…

Την Τετάρτη 14 Μαΐου η βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές, την καμπάνια Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, το δημοσίευμα των FT και τον Θ. Πάγκαλο

Την Τετάρτη 14 Μαΐου η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές, την καμπάνια Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, το δημοσίευμα των FT και τον Θ. Πάγκαλο.{{{ audio1 }}}

Για το δημοσίευμα των Financial Times

«Νομίζω ότι από ένα σημείο και πέρα, είτε θέλετε να το ονομάσετε συνωμοσία είτε όχι, αλλά εγώ λέω απλώς ότι είχαν φτάσει στο αμήν με την Ελλάδα και ήθελαν απλώς να βρεθεί μια λύση υπό τις γνωστές συνθήκες, απευθύνθηκαν στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Σ’ αυτήν είναι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι όσοι παράγοντες μπορούν να παίξουν ένα ρόλο. Και αυτοί είναι οι αρχηγοί των κομμάτων. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνη την ώρα. Θυμάμαι στη Βουλή τους βουλευτές να υπογράφουν χαρτί ποιον πρωθυπουργό ήθελαν. Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Δεν χρειαζόμασταν τους Financial Times να έρθουν να μας τα πουν…»

Για την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. και τη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Να σας πω τώρα ότι δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την καμπάνια της Ν.Δ., όσο περίεργο και αν σας φαίνεται αυτό τώρα; Και δεν το έχω κάνει για ένα μόνο λόγο: ότι συνεχώς είμαι έξω σε κάποιες εκδηλώσεις και όταν γυρίζω στο σπίτι μου πλέον η τηλεόραση είναι κλειστή. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ να με ρωτήσετε, δεν ξέρω τι λέει. Λέω αυτά που πιστεύω και ξέρετε ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Πιστεύω ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, έχουμε φάει το γάιδαρο και έχουμε καταφέρει να βγούμε στις αγορές, αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει. Αυτό είναι σαφές. Έχουμε κάνει και τα λάθη μας, άρα πολλές φορές έχουμε περάσει και σε βήμα σημειωτόν, αλλά οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τώρα την προσπάθεια, ώστε να βγούμε στο ξέφωτο.»

Για την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος

«Δεν με χρειάζεστε εμένα να σας πω σε ποια περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα. Όποιος – και νομίζω όλοι μας – έχει μια πείρα εκλογών, ξέρει ότι το καλό και το κακό αποτέλεσμα μπορείς να το αναγνώσεις με τη μία. Μην κοροϊδευόμαστε. Άπαξ και ο λαός πηγαίνει στην κάλπη, το μήνυμα το στέλνει. Και στούκας να είσαι, θα το καταλάβεις! Ανεξαρτήτως του αν είναι καλό ή κακό… Δεν θα σας το κάνω εγώ σαφές, θα το δείτε πάρα πολύ ανάγλυφα.

Πιστεύω στη σταθερότητα και στην ανάγκη της και πιστεύω ότι είμαστε μια χώρα που με καταπληκτικό τρόπο καταφέρνουμε να κάνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντικείμενο εθνικών εκλογών. Δεν υπάρχει άλλη χώρα, να ξέρετε. Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία δεν μιλάμε για την Ευρώπη. Δηλαδή, η ομφαλοσκόπηση που γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο είναι απαράδεκτη. Ο πολίτης προσέρχεται στις κάλπες και δεν ξέρει τι διακυβεύεται στην Ευρώπη σήμερα. Χαλάει ο κόσμος, θα παρθούν αποφάσεις που θα τον αγγίξουν, που αφορούν το μέλλον των παιδιών του. Και όμως, εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Για έναν ευρωπαίο πολιτικό, όπως θεωρώ τον εαυτό μου, που δουλεύει στην Ευρώπη το 50% του χρόνου του, είναι εξοργιστικό αυτό. Και μιλάω για όλα τα κόμματα. Του δικού μου συμπεριλαμβανομένου.»

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου

«Θεωρώ απαράδεκτους αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς. Έχουμε πάθει ενός είδους μιθριδατισμό σ’ αυτή τη χώρα. Το ότι μπορούν να λέγονται αυτά τα πράγματα και να μη σηκώνονται οι πέτρες, τι να σας πω; Είναι παρακμή. Είμαι 25 χρόνια στην πολιτική και αν ψάξετε όλα τα κείμενα ή τα τηλεοπτικά αποσπάσματα, δεν θα δείτε ποτέ χαρακτηρισμό για αντίπαλό μου. Είναι ντροπή. Δεν είναι αυτός ο πολιτισμός των Ελλήνων.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk