Με εικόνες που θυμίζουν «εμφύλιο πόλεμο»-όπως λέει ο ίδιος-περιγράφει την κατάσταση εντός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη, ο νυν δήμαρχος, Χρήστος Πάχτας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

«Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στον κόσμο που δεν έχει δυνατότητα στις συμβατικές λειτουργίες: να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του δήμου κτλ. Διότι κινδυνεύει η ζωή μας» είπε σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκλογικό κέντρο στην Ιερισσό και ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα χωριά που βρίσκονται πιο κάτω.

«Στα τέσσερα χωριά της περιοχής δεν μπορούμε να πάμε και να μιλήσουμε διότι θα εκθέσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το πρώτο ΑΤ που καταστράφηκε ήταν της Ιερισσού. Μετά το ’93 πτώχευσε η εταιρεία και το 2003 ξανά και κινδύνευσε η ζωή μας. Έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, απειλήθηκε η ζωή μας, τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας. Από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αρχηγική δύναμη»
.

Ο κ. Πάχτας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επερχόμενες εκλογές «θα απαντήσει η κοινωνία με τη θέλησή της και τη βούλησή της να πάμε σε ομαλή πορεία, διότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά».

Συγκεκριμένα την Τρίτη 13 Μαΐου ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την προεκλογική καμπάνια στην Ιερισσό και τις αντιδράσεις για τα μεταλλεία χρυσού.

Για την προεκλογική του εκστρατεία στην Ιερισσό και τις αντιδράσεις για τα μεταλλεία χρυσού της περιοχής

«Εμείς είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στον κόσμο που δεν έχει δυνατότητα στις συμβατικές λειτουργίες: να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του δήμου κτλ. Διότι κινδυνεύει η ζωή μας. Από την Ιερισσό και κάτω δεν μπορούμε να παρουσιαστούμε. Δεν έχουμε εκλογικό κέντρο στην Ιερισσό και από τα χωριά που βρίσκονται πιο κάτω δεν μπορούμε να περάσουμε. Οι εργαζόμενοι δεν κοιμούνται καν στην Ιερισσό. Αυτό πιστεύω ότι θα κλείσει με τις εκλογές αυτές, διότι θα απαντήσει η κοινωνία με τη θέλησή της και τη βούλησή της να πάμε σε ομαλή πορεία, διότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά. Δεν το θέλει αυτό μόνο μια μειοψηφία. Για εμάς, ένας θεμέλιος λίθος υπάρχει στη σκέψη μας: ότι αυτός ο τόπος μας χωράει όλους και όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά.

Στα τέσσερα χωριά της περιοχής δεν μπορούμε να πάμε και να μιλήσουμε, διότι θα εκθέσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, το πρώτο Α.Τ. που καταστράφηκε ήταν της Ιερισσού. Μετά το ’93 πτώχευσε η εταιρεία και το 2003 ξανά και κινδύνευσε η ζωή μας. Έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, απειλήθηκε η ζωή μας, τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας. Από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αρχηγική δύναμη. Ο κόσμος μας υποδέχεται με ανοιχτές αγκαλιές στην Αρναία και στα χωριά εδώ, παντού. Μια χαρά μας υποδέχονται και το κακό είναι ότι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια άνθρωποι που πρωτοστάτησαν σ’ αυτά τα περιστατικά. Υπάρχουν «ξενόφερτες» δυνάμεις, αυτό είναι βέβαιο. Και γι’ αυτό λέμε ότι εγγυητές αυτής της συνύπαρξης δεν μπορούν να είναι «ξενόφερτοι», αναρχικοί από την ΥΦΑΝΕΤ ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονταν συνέχεια και την τελευταία περίοδο έχουν ηρεμήσει. Είναι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στις στοές, στην πλειοψηφία του δήμου μας.»