Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το ρατσιστικό του παραλήρημα, ο Ντόναλντ Στέρλινγ μίλησε στην κάμερα του Αμερικανικού δικτύου «CNN» και δήλωσε πως δεν είναι ρατσιστής και πως έκανε ένα τρομερό λάθος, ενώ στο τέλος απολογήθηκε για τις πράξεις του.

Θυμίζουμε πως ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς τιμωρήθηκε από τη λίγκα με διά βίου αποκλεισμό από το NBA, 2,5 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο και εξαναγκασμό να πουλήσει την ομάδα του.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Έκανα ένα τρομερό λάθος» είπε αρχικά και συνέχισε «Είμαι εδώ για να ζητήσω συγνώμη».

«Όταν ακούω την συνομιλία, ούτε εγώ δεν ξέρω πως είπα αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω πως αυτή η κοπέλα με έβαλε να πω αυτά τα πράγματα». Ενώ δήλωσε πως πιστεύει ότι του την είχαν στημένη για να πει αυτά τα πράγματα.

Παρά λοιπόν την απόφαση του NBA να τον αναγκάσει να πουλήσει την ομάδα του εκείνος είπε: «Είμαι ένα καλό μέλος. Δεν έχω δικαίωμα για ένα λάθος, μετά από 35 χρόνια; Είναι ένα φρικτό λάθος, το οποίο και δεν θα επαναληφθεί. Αν οι άλλοι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι δικαιούμαι μια ευκαιρία ας μου την δώσουν».

Όσον αφορά το λόγο που δεν είχε απολογηθεί μέχρι τώρα: «Ήμουν συντετριμμένος ψυχολογικά. Ο λόγος είναι ότι έκανα ένα λάθος. Εγώ το προκάλεσα αυτό το πρόβλημα και τώρα δεν ξέρω πώς να το διορθώσω».

Τέλος δεν παρέλειψε να… «καρφώσει» και τον Μάτζικ Τζόνσον: «Αν είπα κάτι λάθος, ζητώ συγγνώμη. Είναι καλός άνθρωπος. Δηλαδή τι να πω; Αν έχει κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις μειονότητες; Δεν το νομίζω. Είναι σπουδαίος, αλλά δεν είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά στο Λος Άντζελες».