ΣτΕ: Δικαίωσε ένστολους που απορρίφθηκαν λόγω τατουάζ

Οι ένστολοι επιτρέπεται να έχουν τατουάζ αλλά υπό προϋποθέσεις, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δικαίωσε δύο ειδικούς φρουρούς που διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν δερματοστιξία. Τα τατουάζ, έκρινε το δικαστήριο, επιτρέπονται εφόσον δεν βρίσκεται σε εμφανές σημείο του σώματός και το σχέδιό  τους δεν προκαλεί και παραμένει συμβατό με την ουδετερότητα που επιβάλει για τους ένστολους το Σύνταγμα.

Οι ένστολοι επιτρέπεται να έχουν τατουάζ αλλά υπό προϋποθέσεις, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δικαίωσε δύο ειδικούς φρουρούς που διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν δερματοστιξία.

Τα τατουάζ, έκρινε το δικαστήριο, επιτρέπονται εφόσον δεν βρίσκεται σε εμφανές σημείο του σώματός και το σχέδιό τους δεν προκαλεί και παραμένει συμβατό με την ουδετερότητα που επιβάλει για τους ένστολους το Σύνταγμα.

Ερμηνεύοντας τη νομοθεσία και το Σύνταγμα, το ΣτΕ έκρινε ότι «η δερματοστιξία συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου, εφόσον όμως
αυτή είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι
σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την
επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των αστυνομικών υπαλλήλων,
είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα
καθήκοντά τους».

Ωστόσο, «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής» αλλά απαιτείται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες.

Το ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμα αιτιολογημένη την ακύρωση της πρόσληψης των δύο φρουρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk