Γ. Κουμουτσάκος:«Μαχόμαστε τον μαυρογυαλουρισμό»

Την Παρασκευή 9 Μαΐου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε στον Βήμα fm για τις αφίσες της Ρ. Δούρου, τον Γ. Σγουρό και τον Π. Χαϊκάλη

Την Παρασκευή 9 Μαΐου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τις αφίσες της Ρ. Δούρου, τον Γ. Σγουρό και τον Π. Χαϊκάλη.{{{ audio1 }}}

Για τις αφίσες της Ρ. Δούρου και τον Γ. Σγουρό

«Όταν λες ότι η αφισορύπανση έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι «Ρένα Δούρου»… δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνεχιζόταν με αυτή την κλιμάκωση αυτή η απαράδεκτη πρακτική της αφισορύπανσης, η οποία δεν είναι μόνο βαθιά αποκρουστική, αλλά και παράνομη. Η κυρία Δούρου αυτοαναιρείται πλήρως, όταν προσπαθούσε να περάσει το προφίλ μιας σύγχρονης πολιτικού της Αριστεράς και όμως παρουσιάζεται παλαιοκομματικότερη των παλαιοκομματικών. Αγνοώντας την έννομη τάξη. Αυτό δεν μπορεί να περάσει, κάτι τόσο εξόφθαλμα παράνομο και προκλητικό. Πρέπει να πει κάποιος στους δημάρχους ή στην Αστυνομία να κάνουν τη δουλειά τους; Εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Υπάρχει και ένα όριο, στο οποίο καθένας προσδιορίζει την αξιοπρέπειά του. Αν όλοι μας που το ζούμε αυτό γυρίζουμε την πλάτη σ’ αυτό, με συγχωρείτε, αλλά δεν σωζόμαστε. Η αξιοπρέπεια δεν είναι αδυναμία. Δεν το δέχομαι αυτό. Επιτέλους, είναι ντροπή να παραδεχόμαστε ότι κάνεις τη δουλειά σου σωστά και με μέτρο, με δεκτικότητα, να θεωρείται αυτό αδυναμία. Και λέμε για την κυρία Δούρου, όταν έχουν γίνει εξόφθαλμα και παλαιοκομματικά πράγματα και από τον κ. Σγουρό. Κάνει κορδέλες και θυμίζει το πιο βαθύ, πελατειακό κράτος της δεκαετίας του ΄80 και χτίζει ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων παντού, με το οποίο εγώ συνεχίζω να μάχομαι. Και θα συνεχίσω να το κάνω με τον τρόπο μου. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι (οι δήμαρχοι της Ν.Δ. που στηρίζουν τον κ. Σγουρό) αναδείχθηκαν, αναγνωρίστηκαν, υπήρξαν και διαμορφώθηκαν ως μέλη μιας παράταξης που έκανε μια επιλογή που δεν κριτίκαραν, αλλά είπαν αντιθέτως με μισόλογα ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Δεν άσκησαν μια κριτική στην υποψηφιότητα, αλλά έκαναν μια άλλη επιλογή. Δεν είχαν κακή κριτική. Όλοι είπαν θετικά. Το να αλλάζεις (στήριξη), ποιος είναι ο ανομολόγητος λόγος των στενών δεσμών των λίγων αυτών δημάρχων με το σύστημα Σγουρού; Αυτό πρέπει να απαντήσουν.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς έχουμε μάχη με δύο μέτωπα. Του παλαιοκομματικού μαυρογυαλουρισμού του κ. Σγουρού και του κομματικού οπορτουνισμού της κυρίας Δούρου. Εμείς, έχουμε ένα διαφορετικό λόγο και μια διαφορετική φιλοσοφία που θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους και δεν θα ευτελιστούμε. Δεν θα μας πάρουν από κάτω. Εμείς προσπαθούμε να τους πάρουμε από πάνω.»

Για τον Π. Χαϊκάλη

«Με συγχωρείτε, αλλά ο κομματικός λαϊκισμός των ΑΝΕΛ δεν μπορεί να έχει καμία πολιτική βαρύτητα και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να το ανατρέψει αυτό το γεγονός ότι ο κ. Χαϊκάλης παίζει και χαϊδεύει αντιδράσεις μελών εγκληματικής οργάνωσης, βασισμένος στα δάκρυα ή μη δάκρυα ενός μέλους της. Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζει να κάνει μια καμπάνια χωρίς τη θέλησή του, με το 50-50 που συνεχίζει να προβάλλεται στην τηλεόραση χωρίς κανένα πρόβλημα. Και απορώ τι κάνει και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και η διακομματική επιτροπή.»

Κατά της αφισορύπανσης

Κατά την επίσκεψή του κ. Κουμουτσάκου στην Καλλιθέα το απόγευμα της Παρασκευής όπου πήγε συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και μπροστά στην εκτεταμένη αφισορύπανση που έχουν προκαλέσει και στην Καλλιθέα οι αφίσες της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Δούρου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατέβασε συμβολικά μία από αυτές.
Την αφίσα αυτή παρέδωσε στη συνέχεια σε εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτή η πρακτική είναι προκλητικά παράνομη και περιβαλλοντικά αποκρουστική.
Ο κος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά:
«Αυτή η ξεπερασμένη παλαιοκομματική πρακτική δε θυμίζει μόνο άλλους καιρούς αλλά είναι και απολύτως παράνομη. Το δείγμα γραφής που δίνει η ανθυποψήφιά μου για την Περιφέρεια Αττικής είναι ένα κακό δείγμα γραφής. Επιβεβαιώνει ότι το ενδιαφέρον της κας Δούρου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι προσχηματικό και μόνος στόχος της είναι το στενό κομματικό συμφέρον που υπηρετεί τον μηδενισμό και την άρνηση κάθε προόδου της χώρας.»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk