Στην περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας στην επενδυτική τραπεζική έως το 2016 προσανατολίζεται η Barclays σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays Άντονι Τζένκινς επιδιώκει να αναδιοργανώσει την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής τα κέρδη της οποίας έχουν υποχωρήσει καθώς αρκετά στελέχη την έχουν εγκαταλείψει και οι πελάτες της αποσύρονται από τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης ομολόγων.

Η Barclays θα δημιουργήσει «κακή τράπεζα» (bad bank) με ενεργητικό 115 δισ. στερλινών, με ένα σημαντικό ποσό να προέρχεται από την επενδυτική τραπεζική, αλλά και από δάνεια που έχουν δοθεί στην λιανική στην Ευρώπη. Ακόμη, θα περικόψει τα μη τυποποιημένα παράγωγα σταθερού εισοδήματος, ορισμένα εμπορεύματα και τα προϊόντα των αναδυόμενων αγορών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της τράπεζας τόνισε σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Πρόκειται για μια τολμηρή απλοποίηση της Barclays. Θα είμαστε μια εστιασμένη διεθνή τράπεζα, δραστηριοποιούμενοι μόνο σε τομείς όπου διαθέτουμε την ικανότητα, το εύρος και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».