Ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης για την SIRECLED

Με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς κινείται η εταιρεία SIRECLED, η οποία δραστηριοποιείται στην συνεχώς διευρυνόμενη αγορά της τεχνολογίας LED.

Με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς κινείται η εταιρεία SIRECLED, η οποία δραστηριοποιείται στην συνεχώς διευρυνόμενη αγορά της τεχνολογίας LED.

Η εταιρεία, μετρώντας λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη καινοτόμων εναλλακτικών υλικών φωτισμού LED. Παράλληλα έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη εφαρμογή της πρωτοπόρου λύσης SMARTGRID σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε διεθνές επίπεδο, η SIRECLED, ως ειδικός στο φωτισμό εξωτερικού χώρου με χρήση τεχνολογίας LED, συμμετέχει στο πρωτοπόρο ερευνητικό πρόγραμμα SULED, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020. Ο ρόλος της SIRECLED στο πρόγραμμα, είναι η δοκιμή και μέτρηση στα εργαστήρια της, των νέων πυρήνων LED που θα αναπτυχθούν και στη συνέχεια η αξιοποίησή της καινοτόμου αυτής τεχνολογίας στα LED φωτιστικά της σώματα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, η SIRECLED είναι εταίρος μιας κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το ερευνητικό κέντρο Tecnalia, το Κέντρο Έρευνας της FIAT, το ερευνητικό κέντρο Cea Leti, η Magneti Marelli, το κέντρο έρευνας Plast- Optica, και η Plessey Semiconductors, University of LIVERPOOL κ.α. με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοποριακών φωσφορικών υλικών. Τα υλικά αυτά θα εξασφαλίσουν μείωση κόστους στην εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων φωτισμού με τεχνολογία LED.

Παράλληλα, σημαντική κατάκτηση για τη SIRECLED είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ελλάδα της τεχνολογίας SMARTGRID στο εργοστάσιο παραγωγής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με την εφαρμογή LED φωτιστικών σωμάτων LED, σε ένα έξυπνο δίκτυο διαχείρισης φωτισμού. Το έργο βελτίωσε δραστικά την ενεργειακή απόδοση της μονάδας της εταιρείας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας η οποία αγγίζει το 80%!

Ο Διονύσης Αλυσανδράτος, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε σχετικά «Στόχος μας στη SIRECLED είναι να είμαστε όχι μόνο οι πρώτοι αλλά και οι καλύτεροι στον κλάδο μας εστιάζοντας στην εφαρμογή καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα SULED που στόχο έχει να αλλάξει το αύριο της τεχνολογίας LED είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Παράλληλα η εγκατάσταση της τεχνολογίας SMARTGRID και τα εξαιρετικά αποτελέσματά της σε εξοικονόμηση ενέργειας είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει την απαρχή πολλών αντίστοιχων και ενεργειακά πρωτοποριακών υλοποιήσεων στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς».

Η εταιρεία δρύθηκε το 2013 με την εξαγορά της Ιταλικής εταιρείας SIRECLAB Srl από την Vectis Capital, εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών του Ομίλου Δαυίδ- Λεβέντη σε συνεργασία με την Damma Holdings, εταιρεία επενδύσεων του κου Δημήτρη Δασκαλόπουλου και τη V+O COMMUNIATION.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk