Στην πλατφόρμα της Saxo Bank 200 Stock Options

Στην ενίσχυση του εύρους των προϊόντων για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, με πρόσβαση στα 200 πιο εμπορεύσιμα Stock Options των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, προχώρησε η Saxo Bank.

Στην ενίσχυση του εύρους των προϊόντων για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, με πρόσβαση στα 200 πιο εμπορεύσιμα Stock Options των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, προχώρησε η Saxo Bank.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Saxo Bank αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την πλατφόρμα συναλλαγών της, εντάσσοντας Stock Options (Δικαιώματα Προαίρεσης Μετοχών), στα οποία μπορούν να διαπραγματευτούν ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές.
Με την προσθήκη αυτή, οι πελάτες της Saxo Bank μπορούν να ενοποιήσουν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους, πραγματοποιώντας συναλλαγές σε διαφορετικά προϊόντα, μέσα από ένα μόνο λογαριασμό, καθώς και να αξιοποιούν το περιθώριο ασφάλισης σε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων της Τράπεζας.
Οι συναλλαγές σε Stock Options μέσω της Saxo Bank θα πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρχουν ελάχιστες χρεώσεις ή κόστη διακράτησης, ενώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μετοχές και ομόλογα ως εγγύηση, καθώς και να εξασκούν τα Stock Options μέσω διαδικτύου. Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα προϊόντα της, η Saxo Bank προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση εξυπηρέτηση και υποστήριξη σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.
Με την ένταξη Stock Options, η Saxo Bank ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για το προϊόν, τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 ο αριθμός συναλλαγών σε χρηματιστηριακά παράγωγα προϊόντα (Exchange-Traded Derivatives) αυξήθηκε κατά 6,4%.
Επιπλέον, η πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς προσέφερε ελκυστικές ευκαιρίες επένδυσης σε Stock Options, ενώ οι επενδυτές εξοικειώνονται διαρκώς με τα εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από έκθεση σε προϊόντα όπως οι μετοχές ή να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Σε αυτό το στάδιο, η Saxo Bank προσφέρει άμεση πρόσβαση στα 200 πιο εμπορεύσιμα Stock Options των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα 50 κορυφαία Stock Options και Exchange-Τraded Fund Options (Δικαιώματα Προαίρεσης Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων) των ΗΠΑ, τα 100 κορυφαία Stock Options της Ευρώπης, τα 20 κορυφαία Stock Options του Χονγκ Κονγκ και τα 30 κορυφαία Stock Options της Αυστραλίας. Μέχρι το τέλος του έτους, η SaxoBank αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό, ώστε να συμπεριλάβει συνολικά 350 StockOptions.
Ο Alan Plaugmann, επικεφαλής του τμήματος Πλατφορμών & Προϊόντων της Saxo Bank, δήλωσε σχετικά:
«Προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε μια εύχρηστη, λειτουργική και αξιόπιστη πλατφόρμα επενδύσεων και συναλλαγών, ώστε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας.
Η προσθήκη των Stock Options στην πλατφόρμα μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια ανάπτυξης των υπηρεσιών που προσφέρουμε- ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η ζήτηση για το συγκεκριμένο προϊόν αυξάνεται.
Με τους επενδυτές να αναζητούν συνεχώς μεγαλύτερο εύρος επιλογών στις κατηγορίες προϊόντων, τα εργαλεία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δημιουργήσαμε μια ευέλικτη λύση που εξυπηρετεί και τους ιδιώτες και τους θεσμικούς επενδυτές, δίνοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται Stock Options, με στόχο την ενίσχυση της επενδυτικής στρατηγικής τους».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Saxo Bank υπέγραψε συμφωνία κοινής χρήσης περιεχομένου με το Options Industry Council (OIC) των ΗΠΑ, προκειμένου να διαθέσει σε όλους τους πελάτες της ανά τον κόσμο το κορυφαίο εκπαιδευτικό υλικό για τα Stock Options που προσφέρει το OIC για περισσότερα από 20 χρόνια σε επενδυτές.
Το OIC, ένα συνεταιριστικό σχήμα που χρηματοδοτείται από τα 12 χρηματιστήρια των ΗΠΑ που διαπραγματεύονται Options και τον οίκο εκκαθάρισης options (OCC), έχει ως αποστολή την ενημέρωση χρηματοοικονομικών συμβούλων, ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών για τα Stock Options, τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους αυτών, καθώς και την υπεύθυνη χρήση αυτών, παρέχοντας ανεξάρτητη, αντικειμενική και πρακτική εκπαίδευση γύρω από αυτά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk