Στην τιμή έκδοσης των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της αγοράς μετά την υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου των 2,50 δισ. ευρώ, λίγες ώρες μετά το χθεσινό άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία, ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τόσο από την Ευρώπη, όσο και από τις ΗΠΑ, ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση και από πιο μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια.

Εξάλλου, με βάση τις ίδιες πηγές, στο βιβλίο προσφορών έχουν εγγραφεί και Έλληνες επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα έχει την ευχέρεια επιλογής των νέων της μετόχων, στην κατανομή που θα κληθεί να εφαρμόσει.

Αναφορικά με την τιμή έκδοσης, χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα κινηθεί μέχρι τα 2,50 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η μελλοντική πορεία της θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις που θα επιδείξει η τράπεζα τα επόμενα τρίμηνα.​

Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει την Πέμπτη και οι επίσημες ανακοινώσεις για την τιμή της αύξησης αναμένονται την Παρασκευή το πρωί.

Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας το ερχόμενο Σάββατο, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το αποτέλεσμα της δημόσιας προσφοράς.

Σύμφωνα με το Reuters στα 2 έως 2,6 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε το εύρος τιμής διάθεσης για την αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται δύο πηγές κοντά στην διαδικασία.