Μπαλάφας:Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ Σαμαράς-Βενιζέλος θα πάνε σε εκλογές

Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Γιάννης Μπαλάφας μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Γιάννης Μπαλάφας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

«Από τη μία μεριά, στην κυβέρνηση, έχουμε τον έναν εταίρο να λέει στον άλλον ότι πρέπει ο ένας να βοηθήσει τον άλλον να πάει καλά, διότι διαφορετικά διαλύονται και από την άλλη έχουμε μια γνώμη ενός βουλευτή (σ.σ. του Γ. Σταθάκη) που τι είπε; Τι θεωρώ εγώ; Ότι γενικώς ο λαός θα εκφράσει την οργή του, το θυμό του και την πολύ κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η δυσαρμονία της κυβέρνησης είναι ήδη δεδομένη. Η ασυμβατότητα της βούλησης του λαού με αυτούς που τον κυβερνάνε είναι δεδομένη και πριν τις εκλογές. Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκριτικά με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., τόσο περισσότερη και μεγαλύτερη η έκφραση αυτής της ασυμβατότητας και της ανάγκης για διενέργεια εθνικών εκλογών. Βλέπετε εσείς ότι Βενιζέλος-Σαμαράς μπορούν να σταθούν; Εκτιμώ ότι οι ίδιοι θα δουν τι μπορούν να κάνουν και θα επισπεύσουν τις εθνικές εκλογές. Δεν έβαλε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές; Βέβαια, ο άνθρωπος μίλησε σαν να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τέλος πάντων… Οι εκλογές έχουν κάθε φορά τον χαρακτήρα που η περίσταση προσδίδει. Αυτές οι εκλογές – εννοώ οι ευρωεκλογές, διότι αφήνω τις αυτοδιοικητικές – είναι φυσικά εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά δεν πιστεύω να διαφωνείτε κι εσείς ότι αυτή τη φορά συναρτώνται με το μέλλον της χώρας.

Από την πρωτιά και πάνω, για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Για να το πω και λαϊκά, όσο πιο μεγάλη είναι η πρωτιά, καταλαβαίνετε… Μια μη πρωτιά, όμως, δεν θα είναι για εμάς ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Και θα το εκτιμήσουμε έτσι. Αλλά γι’ αυτό παλεύουμε και πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές αυτές.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk