Αναστέλλεται η απεργία των παραγωγών λαϊκών αγορών

Την αναστολή της απεργίας διαρκείας αποφάσισαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη στήριξη της αντιπολίτευσης και την «πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ […] να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του Διαχωρισμού και Κληρώσεων των Θέσεων».

Την αναστολή της απεργίας διαρκείας αποφάσισαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη στήριξη της αντιπολίτευσης και την «πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ […] να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του Διαχωρισμού και Κληρώσεων των Θέσεων».

Οι έμποροι και οι παραγωγοί αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές.

Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών, αναφέρουν «θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Η ονομαστική ψηφοφορία πάνω στις βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χατζηδάκης έχει οριστεί για το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk