Μ. Κασσής: «Εάν είναι να πέσει η κυβέρνηση για τις λαϊκές, τότε είναι άξια της τύχης της»

Την Τρίτη 6 Μαΐου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για την αντίδραση του ΠαΣοΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές

Την Τρίτη 6 Μαΐου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κασσής μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την αντίδραση του ΠαΣοΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές.{{{ audio1 }}}

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

«Η χθεσινή συζήτηση ήταν επί των άρθρων και μέσα από τη συζήτηση και με τους φορείς στο τριήμερο που μεσολάβησε προέκυψαν κάποια θέματα. Και βέβαια το θέμα του διαχωρισμού και της κλήρωσης είναι κάτι που έχει δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των λαϊκών. Δεν είμαστε αντίθετοι και λέμε ότι μέσα από τη διακριτότητα και τη νομοτεχνική βελτίωση που ήταν δική μας πρόταση θα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Το θέμα αυτό είναι κάτι που πρέπει να κουβεντιαστεί και με τους αρμόδιους φορείς. Μέσα από τη νομοτεχνική βελτίωση και από την πλευρά του υπουργείου, ο οποίος έκανε αποδεκτή τη δική μας θέση. Να πέσει η κυβέρνηση; Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση από της λαϊκές, είναι άξια της τύχης της! Εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι, ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να καταθέσουμε τις θέσεις μας. Αυτό κάναμε. Αλλά δεν έχεις και το δικαίωμα να καταψηφίζεις; Για όνομα του θεού αν νομίζουν αυτό… Και σωστά νομίζω ότι ο κ. υπουργός έκανε αποδεκτές τις προτάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και το θέμα λύθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όταν οι παραγωγοί δεν ήθελαν αυτό το πράγμα, ήμασταν υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε (σ.σ.: για την κλήρωση των θέσεων). Το τεκμηριώσαμε και μέσα από την αλλαγή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η αρμοδιότητα να περιέλθει στις περιφέρειες και να καθορίζουν τους χώρους, τη θέση ή ακόμη και την κλήρωση. Συζητήθηκε και στις προηγούμενες συζητήσεις αυτό, και στην Επιτροπή και με τους φορείς και άλλαξε η θέση του υπουργού και του νομοσχεδίου για τις κληρώσεις, με την αρχική θέση για το σύστημα του ρολογιού για κάθε χρόνο. Αυτές οι αλλαγές έγιναν και με παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και με παρεμβάσεις άλλων βουλευτών και αυτό συνεχίστηκε χθες και νομίζω ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk