Τουρκία: Η οικογένεια Κοτς κατέβαλε τους περισσότερους φόρους στη Τουρκία

Ο επίτιμος πρόεδρος του τουρκικού ομίλου Koc Holding, Ραχμί Κοτς, είναι ο άνθρωπος που κατέβαλε τους περισσότερους φόρους στη Τουρκία για το 2013.

Ο επίτιμος πρόεδρος του τουρκικού ομίλου Koc Holding, Ραχμί Κοτς, είναι ο άνθρωπος που κατέβαλε τους περισσότερους φόρους στη Τουρκία για το 2013. Στη σχετική λίστα που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών, τις έξι πρώτες από τις 100 με τους μεγαλύτερους φορολογούμενους, καταλαμβάνουν μέλη της οικογένειας Κοτς. Εκτιμάται ότι μέσα στο 2013 κατέβαλαν στο τουρκικό κράτος περίπου 120 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 41 εκατομμύρια ευρώ).
Ο δισεκατομμυριούχος Ραχμί Κοτς, ο οποίος κατέβαλε σχεδόν 37,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ) είναι πρώτος στη λίστα και η αδελφή του, Σεμαχάτ Σεβίμ Αρσέλ, δεύτερη. Η Αρσέλ είναι το πέμπτο πλουσιότερο άτομο στη Τουρκία σύμφωνα με τη σχετική λίστα του περιοδικού Forbes, ενώ ο Ράχμι Κοτς βρίσκεται στην έκτη θέση μαζί με τον Φερίτ Σαχένκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Dogus Holding. Ο Σαρίκ Ταρά , επίτιμος πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας ENKA Holding, βρέθηκε στην έβδομη θέση με της λίστας του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, αφού πλήρωσε στο δημόσιο 14,8 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (5 εκατομμύρια ευρώ).
Οι φορολογούμενοι στην έβδομη και την δέκατη θέση ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ωστόσο στην ένατη θέση βρέθηκε ο Αϊντίν Ντογκάν, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Aydin Dogan Foundation, καταβάλλοντας φόρους 11,7 εκατομμυρίων λιρών (4 εκ. ευρώ). Ο όμιλος Κοτς είναι μεταξύ των επιχειρήσεων κατά των οποίων «άστραψε και βρόντηξε» ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού όπως είπε, υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.
Το ξενοδοχείο Divan που ανήκει στον όμιλο Koc, είχε ανοίξει τις πόρτες του στους διαδηλωτές που ήταν εκτεθειμένοι στα δακρυγόνα. Μετά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί η εταιρεία TUPRAS του ομίλου ήρθε αντιμέτωπη με μία σειρά αυστηρών φορολογικών ελέγχων και ποιότητας, ενώ ένα μεγάλο αμυντικό συμβόλαιο με τη ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου ακυρώθηκε. Οι φόροι που συγκεντρώθηκαν από τον όμιλο Koc στο σύνολό τους, αναλογούν στο 9,4% των συνολικών εσόδων της Τουρκίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk