Το ΠαΣοΚ μπλοκάρει τη ρύθμιση για τις λαϊκές αγορές

«Τελεσίγραφο» έστειλε το ΠαΣοΚ δια του εισηγητή του κ. Μ. Κασσή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές θέτοντας προκαλώντας στο «παρά πέντε» μείζον θέμα.

«Τελεσίγραφο» έστειλε το ΠαΣοΚ δια του εισηγητή του κ. Μ. Κασσή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές θέτοντας και προκαλώντας στο «παρά πέντε» μείζον θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσής διαφώνησε με τις αλλαγές τις οποίες έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης μεταξύ των οποίων προβλέπεται η κλήρωση θέσεων για τις λαϊκές αγορές, δηλώνοντας ότι το κόμμα του διαφωνεί και πρότεινε να παραμείνουν οι θέσεις ως έχουν και να υπάρχει κλήρωση μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Επίσης, ζήτησε να μην ισχύσει ο διαχωρισμός μεταξύ παραγωγών και εμπόρων των υπαίθριων αγορών, ενώ πρότεινε και περισσότερες ημέρες από αυτές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις εμποροπανηγύρεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΠαΣοΚ, το πλαίσιο των διαφωνιών είχε τεθεί υπ’ όψιν του κ. Χατζηδάκη πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν αποτελούν μνημονική υποχρέωση και ως εκ τούτου το ΠαΣοΚ ζητεί από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει πίσω. Μετά από αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Κινητοποιήσεις των παραγωγών – πωλητών

Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω της προγραμματισμένης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, συγκέντρωσης που πραγματοποιούν παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk