Πρωτοβουλία: Εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη η υποψηφιότητα Τσίπρα

«Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπροσωπεί μια εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη με περισσότερη Δημοκρατία» επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η «Πρωτοβουλία για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα».

«Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπροσωπεί μια εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη» επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η «Πρωτοβουλία για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα».

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, η «Πρωτοβουλία» ξεκίνησε από ανένταχτους αριστερούς πολίτες και τέσσερις οργανώσεις: την «Κοινωνική Συμφωνία», την «Κοινωνία Πρώτα», την «Αριστερή Πρoοπτική» και την κίνηση ιδεών και δράσης «Πράττω», μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας», ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης, τόνισε πως «η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα εκπροσωπεί μια εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη με περισσότερη Δημοκρατία, με το κέντρο βάρους των αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ένα ρωμαλέο κοινοτικό προϋπολογισμό που θα αντικαταστήσει τα προγράμματα σταθεροποίησης και θα πριμοδοτήσει την ανάπτυξη, την παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, που θα υιοθετήσει πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, νέες μεταναστευτικές πολιτικές, που θα ξαναφέρει την κοινοτική αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή στην ατζέντα της ΕΕ».

Όπως σημείωσε ο Χ.Κάσδαγλης, «η αφετηρία αυτής της προσπάθειας ξεκίνησε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ένα γεγονός που στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, ξεπερνάει το κομματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτά εθνική σημασία-είναι μια ευκαιρία για τη χώρα» καθώς, όπως εξήγησε, δίνει τη δυνατότητα σύναψης διεθνών συμμαχιών, στην κατεύθυνση της ανατροπής μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη και διαλύει τον κοινωνικό ιστό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία, «ενώ έως σήμερα η Ελλάδα βρισκόταν στη θέση του πειραματόζωου για την εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών, τείνει τώρα να μετατραπεί σε καταλύτη ευρύτερων διεργασιών ανατροπής του συσχετισμού των δυνάμεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο» και γι’ αυτό τον λόγο το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα ως εκπρόσωπό του στην κρίσιμη ευρωπαϊκή σύγκρουση.

«Σ’ αυτό το πανευρωπαϊκό κάλεσμα, κάθε Έλληνας δημοκράτης, κάθε Έλληνας που θέλει να μπει τέλος στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών, έχει συμφέρον και υποχρέωση να ανταποκριθεί και να συμπαραταχθεί»
τόνισε ο κ. Κάσδαγλης.

Η «Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαΐου, στο θέατρο Ακροπόλ εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Την ομιλία του θα προλογίσουν ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης και ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk