«Ο ναζισμός δεν χωρά στον τόπο της Δημοκρατίας» δήλωσε από το χωριό Κομμένο της Άρτας ο Π.Καμμένος, ο οποίος παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας τον Αύγουστο του 1943.

«Μπορεί σε αυτόν εδώ τον πόλεμο να λένε ότι δεν έχουμε νεκρούς, αλλά οι 6.000 Έλληνες που αυτοκτόνησαν είναι νεκροί πολέμου, τα δύο εκατομμύρια άνεργοι και τα τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι θύματα του νέου Ράιχ της Γερμανίας και βεβαίως τα παιδιά που φεύγουν στην ξενιτιά είναι απώλεια για την πατρίδα» πρόσθεσε.

Ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι στην πορεία για τις ευρωεκλογές επισκέφτηκε το Κομμένο Άρτας μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του όχι για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, αλλά για «να προσκυνήσουν, να θυμίσουν και να αποδώσουν τιμή στους αμάχους, 317 κατοίκους του Κομμένου, στα 95 μωρά παιδιά και παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών, στις 117 μανάδες, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ οι Γερμανοί κατακτητές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Να θυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κατακτητές ζήτησαν να ελέγξουν την πατρίδα μας, και τώρα με τον οικονομικό πόλεμο αυτό ακριβώς πράττουν. Να τους πούμε ότι αυτήν τη χώρα είναι εθνικά κυρίαρχη και ότι οι Έλληνες θα ενωθούν όπως έκαναν οι πρόγονοί μας στο Γοργοπόταμο, προκειμένου να απελευθερωθεί η πατρίδα από την ξένη κατοχή» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τόνισε:

«Από εδώ, από το Κομμένο Άρτας, τους λέμε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, δεν τους το χαρίζει κανένας, οι προσωρινοί πρωθυπουργοί δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού. Θα τα διεκδικήσουμε και θα τους τα χρεώσουμε».

Η περιοδεία του κ. Καμμένου στην Ήπειρο ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από την Πρέβεζα και θα συνεχιστεί στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα.