Την άποψη ότι θα είναι πολιτικό λάθος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, το πρωί της Δευτέρας στο Mega, εν όψει της απόφασης που πρόκειται να λάβει ο Αρειος Πάγος.

Ο Αρειος Πάγος πρόκειται να αποφασίσει στις 11 Μαΐου για την εγκυρότητα των συνδυασμών που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Μεταξύ των 46 συνδυασμών που έχουν υποβάλει σχετική δήλωση συμμετοχής είναι η Χρυσή Αυγή καθώς και η Εθνική Αυγή.

Ο Αρειος Πάγος πρόκειται να αποφανθεί επί του κομματικού καταστατικού που έχουν καταθέσει η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή και θα εκδώσει απόφαση για το εάν επιτρέπει τη συμμετοχή των κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Εν όψει της απόφασης αυτής, η ΝΔ φαίνεται να θεωρεί ότι θα ήταν πολιτικό λάθος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές.

Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή δεν αφορά την ουσία της απόφασης που καλείται να λάβει ο Αρειος Πάγος, δηλαδή επί του καταστατικού της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος.

Η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.