Για μετά το καλοκαίρι μετέθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τονίζοντας πως το εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του χρέους θα καταδειχθεί από την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας.

«Το εάν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα το εξετάσουμε στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης που θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι»
τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2012 δεσμεύθηκε πως εάν κριθεί απαραίτητο θα εξεταστούν πρόσθετα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ωστόσο η αναγκαιότητα της ελάφρυνσης θα καταδειχθεί από τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ερώτηση για το εάν αναμένει η ελληνική πλευρά να εγείρει σήμερα το ζήτημα στο Eurogroup είπε πως περιμένει πως το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση.

«Θα το συζητήσουμε. Προφανώς θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ θα ήταν σοφό να μην επιχειρηθεί να «επιβληθεί» (enforce) κάτι σήμερα, αλλά να εξετάσουμε πρώτα το εάν απαιτείται πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Σε εκείνη την περίπτωση θα δούμε εάν και ποια μέτρα θα απαιτηθούν» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.