ν

Δίμηνη προθεσμία για αξιολόγηση όλων των εφοριακών

Δίμηνη προθεσμία για την αξιολόγηση προϊσταμένων εφοριών δίνει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Δίμηνη προθεσμία για την αξιολόγηση προϊσταμένων εφοριών δίνει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής του υπουργείου Οικονομικών θα επιλέγει προϊσταμένους εφορίων και τελωνείων και όχι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων όπως ίσχυε ως σήμερα.

Η θητεία των προίσταμένων θα είναι ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 2 φορές. Οσον αφορά στην προθεσμία αξιολόγησης, τίθεται αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών στα Συμβούλια Επιλογής να αξιολογήσουν τους υπηρετούντες προϊσταμένους όλων των επιπέδων ως προς το βαθμό επίτευξης τεθέντων ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία το Ανώνατο Συμβούλιο Επιλογής και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποφασίζουν γαι τη διατήρηση, ανανέωση ή λήξη της θητείας των προϊσταμένων και άλλων επικεφαλής Γενικών Διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων.

Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών καταγράφουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις. Καθημερινά οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγράφουν παράπονα κυρίως συνταξιούχων ότι τα στοιχεία που έχουν περάσει στο σύστημα Taxis είναι είτε λανθασμένα είτε ελλειπή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους κωδικούς της πρώτης σελίδας για το άθροισμα ποσών από επικουρικές συντάξεις ή συντάξεις μετοχικών Ταμείων.
Σύμφωνα με στοιχεία, σε συντάξεις χηρείας ορισμένων Ταμείων δεν εμφανίζεται κάποιο ποσό. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντας, γιατί προέκυψαν διαφορές κατά τη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ Ταμείου και Εφορίας. Ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει ότι σταδιακά θα εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις μετά από νέα διασταύρωση και διόρθωση στοιχείων που πραγματοποιείται.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk