Βερολίνο: Επικρίνει γαλλικές δηλώσεις περί ακριβού ευρώ

Το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ είναι θέμα που χειρίζεται η ΕΚΤ και οι πολιτικοί πρέπει να αποφεύγουν τις προσπάθειες να επηρεάσουν το ενιαίο νόμισμα, τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, επικρίνοντας έμμεσα δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, περί πολύ ακριβού ευρώ.

Το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ είναι θέμα που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι πολιτικοί πρέπει να αποφεύγουν τις προσπάθειες να επηρεάσουν το ενιαίο νόμισμα, τόνισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, επικρίνοντας έμμεσα δηλώσεις που έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Ο Βαλς είπε το Σάββατο ότι το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ είναι «πολύ υψηλό» και ότι απαιτείται μια «πιο κατάλληλη» νομισματική πολιτική ώστε η ισοτιμία του να πέσει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Βαλς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε:

«η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο χειρίζονται οι πολιτικοί των χωρών. Είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ενεργεί ανεξάρτητα στο πεδίο αυτό, και δεν πρέπει να της δίνονται συμβουλές για το πώς να συμπεριφέρεται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk