Σε συγκρούσεις με την αστυνομία, αν και μικρότερης έντασης σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, κατέληξαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Αμβούργο και στο Βερολίνο. Επεισόδια σε μικρότερες πόλεις κατά τη «συνάντηση» διαδηλωτών με μικρές ομάδες ακροδεξιών, ειρηνικές οι εκδηλώσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Στην αρχικά ειρηνική πορεία στο Αμβούργο, «πρωτεύουσα» μεταξύ άλλων και της αναρχοαυτόνομης σκηνής στη Γερμανία, τα πνεύματα άναψαν γρήγορα όταν οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με ομάδες της αστυνομίας. Ξεκίνησε πόλεμος με πέτρες και μπουκάλια, με την αστυνομία να απαντά με αντλίες νερού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αστυνομοί «δέχθηκαν μαζική επίθεση». Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και στις επόμενες ώρες, τέθηκαν υπό κράτηση 13 άτομα ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 18 αστυνομικοί.

Από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπάρχουν στοιχεία για τραυματισμένους διαδηλωτές, αλλά ιατρικές πηγές μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για περίπου 50 τραυματίες, επίσης ελαφρά όπως φαίνεται.

Και στο ίδιο το Βερολίνο σημειώθηκε πετροπόλεμος, αν και τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση.

Διαφορετικού χαρακτήρα ήταν η ένταση στο Ρόστοκ και το Ντούισμπουργκ. Εκεί το θερμότερο έφτασε στο κόκκινο με την απόπειρα των διαδηλώσεων να σταματήσουν αντιδιαδηλώσεις λίγων εκατοντάδων ακροδεξιών, που κατέληαν στο Ντούισμπουργκ σε διαμάχη με δύο τραυματίες και τέσσερις συλληφθέντες.