offstage

«Τα σκουπίδια μυρίζουν, αλλά το χρήμα δεν έχει μυρωδιά. Γι’ αυτό μην επιτρέπετε να σας το αρπάζουν αυτοί που το μυρίζουν».

offstage | tovima.gr
«Τα σκουπίδια μυρίζουν, αλλά το χρήμα δεν έχει μυρωδιά. Γι’ αυτό μην επιτρέπετε να σας το αρπάζουν αυτοί που το μυρίζουν». Με αυτή την απλοϊκή και συνάμα γεμάτη λαϊκισμό προτροπή η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου – γνωστή ως Θεοπούλα στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο «Παρά πέντε» – συνδράμει την υποψήφια Ρένα Δούρου στο προεκλογικό σποτ της για τις νομαρχιακές εκλογές. Για ένα τόσο καυτό θέμα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια ηθοποιό η οποία είναι μεν συμπαθής και αναγνωρίσιμη, δεν έχει όμως κάποια σχέση με το θέμα, στο οποίο κατά κάποιον τρόπο δίνεται και μια ανώδυνη διάσταση. Σαφές ότι η κυρία Δούρου επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει το ευρύ λαϊκό κοινό προτιμώντας την τηλεοπτική ενίσχυσή του και όχι την επί των στοιχείων ανάδειξή του.
Σε μια άλλη περίπτωση, στο προεκλογικό σποτ του Ποταμιού, το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, συναντάμε μια εξίσου αδύναμη προσέγγιση. Με έναρξη βασισμένη στο σακίδιο του επικεφαλής του, του Σταύρου Θεοδωράκη, το συγκεκριμένο βίντεο ολισθαίνει στον επιφανειακό εντυπωσιασμό και στη γνωστή και ξεπερασμένη πολιτική υποσχεσιολογία. Λεφτά με το… τσουβάλι, αν όχι με το σακίδιο, και υπερβολική, μονότονη προβολή του αρχηγού του νεοσύστατου κόμματος. Απουσία επιχειρημάτων με ουσία, σχεδόν ανεδαφικές υποσχέσεις προνομίων και πόρων και απουσία εμφάνισης άλλων προσώπων-υποψηφίων.
Στον υπόλοιπο κομματικό χώρο τα σποτ δεν έχουν ακόμη ετοιμαστεί, αλλά κάποια δείγματα παλαιοκομματισμού και έλλειψης φαντασίας, τα οποία μάλιστα καταλήγουν ακόμη και σε φιάσκο, ήδη προβάλλονται από τα κανάλια. Σκηνοθετημένο και διόλου αυθόρμητο το περιστατικό με τον πιτσιρικά ο οποίος πρόσφερε το μετάλλιό του στον Πρωθυπουργό, θέλοντας να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο την ηγεσία του τόπου που έδωσε χρήματα για το κολυμβητήριο του Ζαππείου, παραπέμπει σε αλήστου μνήμης σκηνικά με τον Κώστα Σημίτη σε ρόλο τηλεφωνητή στο ΙΚΑ Καλλιθέας (ανέλπιστο!) ή τον Κώστα Καραμανλή ως ποδοσφαιριστή δίπλα στον λαό.
Ακόμη πιο απογοητευτική η εμμονική προσπάθεια ηγετών και μη να απαγορεύσουν σχεδόν την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αμφισβήτηση της πολιτικής τους όχι με επιχειρήματα αλλά με πολιτική ειρωνεία. Στο ίδιο μήκος κύματος η πολεμική ως μέσο ανάδειξης των υποψηφίων, κάτι που συναντάται κυρίως στον δήμο της Αθήνας. Τουλάχιστον ο Λαμπρούκος είχε σκέρτσο και φιλότιμο…

Απ’ έξω εμφάνιση…
…και από μέσα άνεση
Υποθέτω πως κάθε ευσυνείδητος επαγγελματίας – δάσκαλος, υπάλληλος τράπεζας, μάγειρας, σερβιτόρος, οδηγός – πηγαίνει στη δουλειά του με το κατοικίδιό του. Αν μάλιστα έχει κατακτήσει την άνεση στον χώρο όπου εργάζεται, κάτι τέτοιο επιβάλλεται. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω παρακολουθώντας την κυρία Σπυροπούλου να ταλαιπωρεί το σκυλάκι της και τους συμπαρουσιαστές της κάθε Σαββατοκύριακο και να πετά στον αέρα τη ροή της εκπομπής. Τι σημασία έχει όμως; Είπαμε, όλα είναι ζήτημα επαγγελματισμού και φυσικά… άνεσης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk