Σε θετικό έδαφος επέστρεψε τον Απρίλιο η απασχόληση στην ελληνική μεταποίηση μετά από έξι χρόνια σύμφωνα με έρευνα της Markit που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στις 51,1 μονάδες από 49,7 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτό σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις παραγωγής ώθησε τους Έλληνες κατασκευαστές να αυξήσουν τα επίπεδα απασχόλησης για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

Αν και η καθαρή άνοδος του αριθμού των εργαζομένων ήταν μικρή, ωστόσο η αύξηση αυτή αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης των κατασκευαστών ότι η ανάκαμψη του τομέα βρίσκεται πλέον σε πιο σταθερή τροχιά.

Η βελτίωση στον μεταποιητικό κλάδο ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών παραγόντων, καθώς οι εξαγωγικές πωλήσεις υποχώρησαν για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις στο ξεκίνημα του έτους, σύμφωνα με την έρευνα.