Εθνική: Ανοίγει την Τρίτη το βιβλίο προσφορών για την αύξηση των 2,5 δισ. ευρώ

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαΐου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 2,50 δισ. ευρώ, με τη διοίκηση του ομίλου να αισιοδοξεί για την υπερκάλυψη της έκδοσης με βάση την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας στα roadshows που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες.

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαΐου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με τη διοίκηση του ομίλου να αισιοδοξεί για την υπερκάλυψη της έκδοσης με βάση την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας στα roadshows που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο έως τις 9 Μαΐου, μία ημέρα πριν από τη συγκληθείσα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, θα ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό τόσο η ζήτηση που θα εκδηλωθεί, όσο και η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων.
Πηγές από την Εθνική Τράπεζα σημειώνουν ότι το τίμημα «δεν αποτελεί ζητούμενο» και εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η μετοχή της θα ανακάμψει, προεξοφλώντας την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων της τα επόμενα τρίμηνα.
Σημειώνουν δε, ότι σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο σε Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ήτοι κάτω από το 67%.
Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, η διοίκηση της Εθνικής θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης για την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου, που έχει εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα, θα συνεχίσει την αποστολή στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δανειακών της χαρτοφυλακίων για τις πανευρωπαϊκές ασκήσεις προσωμείωσης ακραίων καταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk