Στην αντεπίθεση ο Κουβέλης μετά τις βολές Βενιζέλου

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στις βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ».

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στις βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός» είπε ο κ. Κουβέλης στον ΑΝΤ1.

«Θεωρώ, ότι ήταν τουλάχιστον άστοχη η δήλωση και σε κάθε περίπτωση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, μαρτυρούν: έλλειψη ψυχραιμίας και απουσία πολιτικού πολιτισμού. Δεν θα παρακολουθήσω ούτε τον πολιτικό του λόγο αλλά ούτε και τον τρόπο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον της ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε:

«Πότε απεύθυνε αυτούς του χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Λίγες μέρες μετά την απεύθυνση πρόσκλησης προς τη ΔΗΜΑΡ, να συνεργαστεί μαζί του… Θα μιλήσω τουλάχιστον για αντιφατικότητα και σπασμωδική συμπεριφορά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άσκησε κριτική και στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας ότι το καινούργιο πρέπει να έχει χρώμα και συγκεκριμένες θετικού χαρακτήρα δεσμεύσεις. «Η πολιτική δεν είναι ουδέτερη, η πολιτική έχει χρώμα, πρέπει να είναι με τους πολλούς, με τους αδύναμους και τις ανάγκες της χώρας, δεν μπορεί να είναι νεφέλωμα. Διότι το «δεν ξέρω, θα δω και θα σταθμίσω», δεν συνιστούν υπεύθυνη πολιτική».

Σχετικά με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, με παράλληλη όμως αύξηση των αρμοδιοτήτων της Βουλής και μείωση των εκλογικών περιφερειών, καθώς και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Μπαίνουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, που επιβάλουν και προϋποθέτουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής… Να φύγει αυτό το μπόνους των 50 εδρών, που δίνεται στο πρώτο κόμμα. Και σε ποιο πρώτο κόμμα; Αυτό που έχει λάβει 18%; Ποια δημοκρατική νομιμοποίηση μπορεί να δικαιολογεί την παροχή του δώρου, του μπόνους των 50 εδρών, στο πρώτο κόμμα;» αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk