Υπερκάλυψη 7ετούς ομολόγου της INTRALOT ύψους 250 εκατ. ευρώ

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία διαδικασία έκδοσης Ομολογιών (Senior Unsecured Notes) της INTRALOT λήξη το 2021, καθώς η αρχική προσφορά 200 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε σημαντικά και αποφασίστηκε να αυξηθεί η έκδοση στα 250 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Μεγάλος αριθμός επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία επένδυσαν στις ομολογίες της εταιρείας. Το κουπόνι των ομολογιών διαμορφώθηκε στο 6% και απόδοση 6,125%.
Οι Ομολογίες θα εκδοθούν από τη θυγατρική του ομίλου INTRALOT Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία (société anonyme) που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λουξεμβούργου (Euro MTF market).
Το προϊόν της έκδοσης των νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας. Οι νέες ομολογίες βελτιώνουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη ρευστότητα της εταιρείας και ενισχύουν την χρηματοδοτική της διάρθρωση.
Ως Global Coordinators της συναλλαγής ενήργησαν οι Citigroup, Deutsche Bank, J.P. Morgan, Société Générale, ως Joint Book Runners οι Nomura, Alpha Bank και Eurobank και ως Co-managers οι Banca IMI, Berenberg και Geniki Bank.
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Chief Financial Officer του ομίλου INTRALOT, δήλωσε σχετικά ότι «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη θερμή αποδοχή των Ομολoγιών μας από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επενδυτές και funds στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Φρανκφούρτη και μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αυξημένο ενδιαφέρον προς την INTRALOT. H σημαντική μείωση του επιτοκίου, καθώς και η αύξηση της διάρκειας στα επτά έτη καταδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η επενδυτική κοινότητα τον Όμιλο INTRALOT και την προοπτική του».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk