Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο καθόδου στην πολιτική η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, λέγοντας στην Corrier della Sera: «Σήμερα όχι, αύριο ίσως». Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Μondadori υπογράμμισε ότι «ο πατέρας της υπέστη εικοσαετή δικαστικό κατατρεγμό χωρίς προηγούμενο και μπήκε στον στόχο μέσων ενημέρωσης τα οποία είχαν κοινά συμφέροντα, στόχους και ιδεολογίες με μια ομάδα δικαστικών».

Σε σχέση με την κυβέρνηση Ρέντσι, η Μαρίνα Μπερλουσκόνι προσθέτει: «Είναι σωστό να δημιουργεί κανείς ένα κλίμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης, αλλά όσο υψηλές είναι οι προσδοκίες, άλλο τόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διάψευση που ακολουθεί. Και δυστυχώς, άρχισε να συμβαίνει ακριβώς αυτό.»

Για την ίδια, το σχέδιο του κόμματος Forza Italia παραμένει επίκαιρο: «ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται στην πεποίθηση ότι το κράτος πρέπει να τίθεται στις υπηρεσίες του πολίτη και όχι το αντίθετο».

Η μεγαλύτερη κόρη του «πρώην Καβαλιέρε» προσθέτει ότι σέβεται ιδιαίτερα την πολιτική, αλλά ο ρόλος που της αρμόζει είναι εντός των επιχειρήσεων, διότι αυτή είναι η δουλειά που της αρέσει να κάνει».

«Η ηγετική μορφή και δράση δεν είναι κάτι που μπορεί να κληρονομηθεί, πρέπει να την κατακτήσεις. Στη ζωή, βέβαια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Όλα αυτά ισχύουν για σήμερα, αύριο ποιος μπορεί να πει τι θα συμβεί»,καταλήγει η Μαρίνα Μπερλουσκόνι.