Συνεχίζει την κάθοδο η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα

Στο χαμηλότερό της σημείο κατά τη διάρκεια της θητείας του υποχωρεί η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Η απήχηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου δεν θεωρείται καλός οιωνός για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, στις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται να κρατούν τη Βουλή και να απειλούν και την πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στο χαμηλότερό της σημείο κατά τη διάρκεια της θητείας του υποχωρεί η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η απήχηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου δεν θεωρείται καλός οιωνός για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, στις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται να κρατούν τη Βουλή και να απειλούν και την πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στην τελευταία μέτρηση για λογαριασμό της Washington Post και του ABC, το 41% των Αμερικανών εμφανίζεται να εγκρίνει συνολικά το πώς ασκεί τα καθήκοντά του ο Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για αξιοσημείωτη κάμψη από το 46% προ τριμήνου και για το χαμηλότερο σε ανάλογες δημοσκοπήσεις κατά τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Στα επιμέρους, το 42% αποτιμά θετικά την στάση του Ομπάμα στην οικονομία, το 37% την στάση του σχετικά με τη μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας και μόνο το 34% την στάση του στην ουκρανική κρίση και τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk