«Χαιρετίζουμε τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες που παρά την επικοινωνιακή πλύση εγκεφάλου έχουν αντιληφθεί ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και ο παλαιοκομματισμός δίνουν τα ρέστα τους για να παραμείνει η πόλη δέσμια του φαύλου παρελθόντος. Σε εμάς δεν θα βρείτε δήθεν λαμπερά ονόματα που τη μία μέρα ψηφίζονται και την άλλη εξαφανίζονται ενώ παράλληλα ψηφίζουν κατ’ επιταγή και καθ’ υπόδειξη των ισχυρών του χρήματος και των δυνάμεων του μνημονίου» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας –Πειραιάς η πόλη μας» κ. Θ. Δρίτσας κατά την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην πλατεία Τερψιθέας.
Παρούσα στην παρουσίαση και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρίαΣοφία Σακοράφα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κ.Ηλίας Τζανετουλάκος(ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μη στηρίξει κανέναν υποψήφιο στον Πειραιά) και ο κ.Ορέστης Κολοκούρηςαπό τους Οικολόγους – Πράσινους που επίσης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Δρίτσα.
Για το χώρο της παρουσίασης είπε ότι τον διάλεξαν γιατί τους ταιριάζει καλύτερα και πως δεν έχουν ανάγκη να κατασκευάσουν τεχνητές επικοινωνιακές εντυπώσεις. Τόνισε ότι δεν μπορεί να ξοδέψει ο συνδυασμός του αλόγιστα χρήματα που άλλωστε δεν τα έχει, υπογραμμίζοντας ότι η δύναμη τους δεν είναι το χρήμα, ούτε οι μηχανισμοί εξουσίας, αλλά η ποιότητα και η προσφορά ανιδιοτελών ανθρώπων που δίνουν χωρίς να παίρνουν. «Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ και δεν είμαστε συγκυριακοί. Ξεκινάμε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως «η υποψηφιότητά μας για το Δήμο Πειραιά δε δεχόμαστε να εμπλακεί με κεντρικές πολιτικές και σκοπιμότητες»και σημείωσε πως «Το λιμάνι της Αγωνίας» αποτελείται από ανθρώπους που αφήνουν έξω την κομματική ταυτότητα και ενώνονται σε κοινές πολιτικές.
Για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανέφερε πως είναι άνθρωποι με κοινωνική δράση και τους χαρακτήρισε ως «πραγματικούς, λαϊκούς, καθημερινούς» λέγοντας πως έχουν γνώση των προβλημάτων της πόλης και τους διακρίνει η εντιμότητα και η όρεξη για δουλειά. Και πρόσθεσε πως το 38% είναι γυναίκες, ενώ πάνω από 35% είναι νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο.
Εμφανίστηκε βέβαιος πως θα είναι στον 2ογύρο των δημοτικών εκλογών σημειώνοντας πως στόχος είναι να αποτελεί ο συνδυασμός του τη νέα δημοτική αρχή του Πειραιά και επεσήμανε ότι «ως δήμαρχος εγγυώμαι ότι θα κάνουμε τον θυμό ελπίδα και την ελπίδα πράξη».
Τόνισε επιπλέον ότι πρώτο μας μέλημα «η συστράτευση μη υποκριτικών δυνάμεων για ουσιαστικό έργο στον Πειραιά» και σχολιάζοντας την εκδήλωση στον ΟΛΠ για την παρουσίαση των υποψηφίων του κ.Γιάννη Μώραληεπεσήμανε «στην παρουσίαση Μώραλη γέμισε ο Πειραιάς πανάκριβες λιμουζίνες που εμπόδιζαν τη διέλευση.Αυτός δεν είναι ο Πειραιάς που ξέρω εγώ».
Επιπροσθέτως χαρακτήρισε ως ενοχλητικές τις δηλώσεις Μώραλη για την ανεργία και πρόσθεσε πως είναι χάντρες σε ιθαγενείς και είναι προσβλητικό το να υπόσχονται λεφτά σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι δημοκρατική παρουσία, ούτε πολιτική παρουσίαση δημοτικής αρχής αλλά αποικιοκρατική νοοτροπία».
Για το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας που όπως είπε μαστίζει την πόλη του Πειραιά για να λυθεί χρειάζεται μια συνολική ανατροπή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει να κάνει πολλά πράγματα για το θέμα με πρώτο να οργανώσει και να δώσει στα τοπικά διαμερίσματα αρμοδιότητες, για να έχουν άμεση και συνεχή επαφή με τους ανέργους της κάθε γειτονιάς, καταγράφοντας αυτούς και τις ανάγκες και πάνω στην υπαρκτή αυτή βάση, να στηρίξει την όποια λύση, με ταυτόχρονη διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αναφερόμενος στον κ.Βασίλη Μιχαλολιάκοείπε πως του ζήτησαν «να μην αποκρύπτει τα προβλήματα της πόλης (άστεγοι,ανεργία) αλλά δεν μας άκουσε» και τον κατηγόρησε πως μετέτρεψε τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1» σε ιδιόκτητο σταθμό καθώς εμφανίζεται μόνο ο ίδιος.
Ο κ. Δρίτσας είπε πως«οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια Μιχαλολιάκου-Μώραλη ουδέποτε έστρεψαν το βλέμμα τους στα αληθινά προβλήματα της πόλης και είναι γεμάτα ανθρώπους με κομματικές ταυτότητες που πλέον την κρύβουν»
Τόνισε επιπλέον πως είναι εφικτό να συνάψει ο Δήμος Πειραιά συμφωνίες με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αξιοποίηση κτιρίων της πόλης λέγοντας πως έχουν γίνει αντίστοιχες μελέτες για άλλες πόλεις.
Επιπροσθέτως σημείωσε πως στις επαφές που έχει διαπιστώνει πως ομόφωνα οι φορείς της πόλης θεωρούν την πώληση του ΟΛΠ ως άκρως καταστροφική.