Ως ένδειξη της πρόθεσης της γερμανικής κυβέρνησης να έχει γνώση για το τι θα έπρεπε να αναμένει από μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσαν στην Κουμουνδούρου την διάθεση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Γεργκ Ασμουσεν να συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Σ.υμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση μεταξύ των δύο περιεστράφη κατά κύριο λόγο γύρω από θέματα της αγοράς εργασίας και δευτερευόντως γύρω από την γενική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν μετά το πέρας της συνάντησης ότι ο γερμανός υφυπουργός εμφανίστηκε ενημερωμένος για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τόνισε εκ νέου τις γνωστές θέσεις του ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έχει αποτύχει, ότι βασική του επίπτωση ήταν και παραμένει η διόγκωση της ανεργίας και ιδίως μεταξύ των νέων.

Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ασμουσεν ρώτησε τον κ. Τσίπρα για τις διαθέσεις του εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις χωρίς ωστόσο να περιγράψει ακραία σενάρια. Μεταξύ αυτών τόνισε: ότι θα επιδιώξει ευρωπαϊκή λύση, ότι θα διεκδικήσει ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους και ότι πριν από όλα αυτά θα διεκδικήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρτους του χρέους.