Θανατηφόρες αποδείχθηκαν οι selfies για μία 32χρονη Αμερικανίδα, η οποία έχασε τη ζωή της σε μετωπική σύγκρουση ένα λεπτό αφότου τράβηξε τον εαυτό της φωτογραφία με το κινητό και ανανέωσε το στάτους της στο Facebook.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βορείου Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 8.33 το πρωί της Κυριακής στο προφίλ της Κάρντεϊ Σάνφορντ στο Facebook εμφανίστηκε μία ανάρτηση που έγραφε: «Το χαρούμενο τραγούδι με κάνει τόσο ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ». Στις 8.34 η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις για ένα ατύχημα.
Το αυτοκίνητο της νεαρής γυναίκας διέσχισε το διαχωριστικό του δρόμου και προσέκρουσε επάνω σε ένα διερχόμενο φορτηγό πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Η αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία που να συνηγορούν ότι η Σάνφορντ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε ότι είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για μία διαφήμιση βγαλμένη από την πραγματική ζωή κατά της χρήσης κινητού την ώρα της οδήγησης.
«Σε μερικά δευτερόλεπτα, μία ζωή τελείωσε επειδή ήθελε να πει στους φίλους της ότι ήταν χαρούμενη. Πραγματικά δεν αξίζει. Όσο λυπηρό και αν είναι, υπενθυμίζει σε όλους ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν οδηγούμε» υπογράμμισε. Ο 73χρονος οδηγός του φορτηγού στο οποίο προσέκρουσε το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας δεν τραυματίστηκε.