Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να γίνει το νέο ΠαΣοΚ» αλλά και εναντίον του Ποταμιού, για το οποίο ανέφερε πως κινείται στην ίδια πλευρά «του ποταμού» και τάσσεται «με τα μεγάλα συμφέροντα» εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το διεφθαρμένο ΠαΣοΚ, ενώπαράλληλα αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για τη θέση της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Εμείς πιστεύουμε πως δεν διορθώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ»
, σημείωσε ο Δημ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει όλο το διεφθαρμένο και σάπιο ΠΑΣΟΚ» χωρίς να υιοθετεί καν τα «καλά συνθήματα του παλιού ΠαΣοΚ».

Τόνισε παράλληλα πως ακόμα και οι προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ευρώ είναι «εντός των τειχών» και δεν συνιστούν «αριστερή πρόταση» αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο σχηματισμού νέων κομμάτων και την είσοδο μη πολιτικών προσώπων στον πολιτικό στίβο, ο Δημ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως οι νέοι σχηματισμοί δείχνουν να «κινούνται στην ίδια πλευρά του ποταμού» και να τάσσονται «με τα μεγάλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ποτάμι, σχολίασε πως η «ανανέωση της πολιτικής δεν γίνεται με ιλουστρασιόν περιτυλίγματα από τηλεοπτικούς αστέρες».

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακολουθήσουν το «δίλημμα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.