Πρόσωπα των οποίων η καριέρα έχει συνδεθεί άμεσα με την Ιστορία του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών συνθέτουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής της 67ης διοργάνωσης, πρόεδρος της οποίας όπως έχει ήδη ανακοινωθεί είναι η αυστραλέζα σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον (Χρυσός Φοίνικας 1993 για τα «Μαθήματα πιάνου»).

Δυο γυναίκες ξεχωρίζουν αμέσως: η γαλλίδα ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ η οποία εκτός από «κορίτσι Τζέιμς Μποντ» στο «Για τα μάτια σου μόνο» έκανε το ντεμπούτο της στο κύκνειο άσμα του Λουίς Μπουνιουέλ «Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» και η αμερικανίδα σκηνοθέτρια Σοφία Κόπολα της οποίας η «Μαρία Αντουανέτα» είχε δεχτεί τεράστια αποδοκιμασία στο φεστιβάλ του 2006. Η πρώτη ταινία της Κόπολα, «Αυτόχειρες παρθένοι» είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα 15ήμερο των Σκηνοθετών των Καννών. Πέρσι, το φεστιβάλ φιλοξένησε την ταινία της «The bling ring» στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα.
Οι ηθοποιοί Γουίλεμ Νταφόε (ΗΠΑ) και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ (Μεξικό) βρίσκονται επίσης στην εννιάδα της κριτικής επιτροπής. Ο πρώτος έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το «Πλατούν», η «Σκιά του βρικόλακα» ,ο «Αντίχριστος» και «Manderlay» που έχουν περάσει από την Κοτ Ντ’ Αζούρ. Ο δεύτερος ήταν πρωταγωνιστής στα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» (ως Τσε Γκε Βάρα) του Γουόλτερ Σάλες και την «Κακή εκπαίδευση» του Πεδρο Αλμοδόβαρ, δυο ταινίες που έκαναν μεγάλη αίσθηση παγκοσμίως και των οποίων η καριέρα ξεκίνησε από τις Κάννες.
Ο Δανός σκηνοθέτης Νίκολας Γουίντφρινγκ Ρεφν που συμμετείχε εντός διαγωνισμού με το εξαιρετικό «Drive» (2011) αλλά πέρσι απογοήτευσε με το «Μόνο ο θεός συγχωρεί» και ο κινέζος συνάδελφός του Ζία Ζανγκί, κάτοχος Χρυσού Λέοντα («Still life») είναι επίσης μέλη της επιτροπής. Η ταινία του Ζία Ζανγκί «Αίσθηση αμαρτίας» που πέρσι διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα προβλήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα.
Τέλος, δυο λιγότερο γνωστά πρόσωπα: η Ιρανή ηθοποιός Λέιλα Χατάμι, που έπαιξε στον «Χωρισμό» του Ασγκάρ Φαραντί και η Τζον Ντο Γιέον, η πρώτη νοτιοκορεάτισα ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για το «Secret Sunshine» του Λι Τσανγκ Ντονγκ.