«Όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου» είπαν σήμερα, Κυριακή, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Κρήτη, που συμμετείχαν παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, σε μια ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά.

Η εκδήλωση, με βασικό σύνθημα «Όχι στα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα», ήταν η τρίτη που γίνεται στο νησί μετά από αυτές που είχαν οργανωθεί στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά και στη Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.

Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση έφτασαν στη Χώρα Σφακίων με ιδιωτικά μέσα και λεωφορεία ενώ ως τόπος συγκέντρωσης είχε οριστεί ο χώρος στο λιμάνι της Χώρας.

Μετά από ομιλίες των διοργανωτών της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες επιβιβάστηκαν σε πλωτά μέσα, φουσκωτά και αλιευτικά σκάφη καθώς και στο πλοίο που εκτελεί τοπικά δρομολόγια, και έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της θαλάσσιας οδού από τα Σφακιά προς την Γαύδο, βγαίνοντας στα ανοικτά, σε ακτίνα περίπου 3 ναυτικών μιλίων.

Εν πλω άναψαν πυρσούς ενώ στο πλοίο που μετέφερε όσους δεν είχαν σκάφη υπήρχε ένα πανώ κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών το μήνυμα και αυτής της κινητοποίησης ήταν: «Να μην επιτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς η καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης».

Στην κινητοποίηση παρέστη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη. Παρέστησαν επίσης βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλη την Κρήτη.