Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» ότι από τις δυο σνακρίτριες,
κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, σχηματίζεται και νέα δικογραφία σε βάρος της Χρυσής Αυγής για αρχαιοκαπηλία.

Σύμφωνα με Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας τα αρχαία αγαλματίδια και κοσμήματα που περιέχονται σε στικάκι κατηγορουμένου μέλους της Οργάνωσης είναι της ελληνιστικής περιόδου.

Το vima.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι άγαλμα που απεικονίζεται στο εν λόγω αρχείο κατασχέθηκε σπό το τμήμα αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής τον Δεκέμβριο 2013 στον Ωρωπό και ήδη έχει μεταφερθεί στο Μουσείο.

Πρόκειται για άγαλμα της Αφροδίτης που αποκαλείται σπό τους ειδικούς ως«σανδαλίζουσα».

Το γεγονός αυτό ενισχύει την κατηγορία της παράνομης διακίνησης αρχαίων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα άγαλματίδια που απεικονίζονται στο αρχείο πάνω σε βρωμερούς πάγκους προέρχονται μάλλον από ανασκαφές στο Αιγαίο και είναι ιδιαίτερης αξίας.

Τα κοσμήματα είναι ενδεχομένως από ανασκαφές στη Θράκη.

Το στικάκι βρέθηκε από τον Οκτώβριο του 2013 στον Λέοντα Τσαλίκη κατηγορούμενο και για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.

Κατοικεί λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο της δολοφονίας και συνελήφθη με ένταλμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη μαζί με την ηγετική ομάδα της Οργάνωσης.

Ο συλληφθείς δηλώνει ότι το στικάκι δεν ήταν δικό του..