ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πράσο, ψιλοκομμένο

400 γρ. ρύζι μπασμάτι

100 γρ. κόκκινες φακές (στα μεγάλα σουπερμάρκετ), πλυμένες και καθαρισμένες

700 ml ζωμός λαχανικών ή κότας, ζεστός (σπιτικός ή ψυγείου)

αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρηχή, αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι και τις φακές και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, ώσπου το ρύζι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα και ανακατεύουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.