Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ν. Κορέα. Το ναυάγιο του πλοίου Sewol στα ανοιχτά των νότιων ακτών της θα στοιχειώνει για πάντα μια ολόκληρη χώρα.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έχει φθάσει σήμερα τους 181, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, παγιδευμένοι μέσα στο Sewol, που βυθίσθηκε το πρωί της 16ης Απριλίου. Μετέφερε 476 επιβάτες, από τους οποίους οι 352 ήταν μαθητές που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή

Ένα έκτακτο του CNN προκαλεί ανατριχίλα. «Οι δύτες που ερευνούν το βυθισμένο νοτιοκορεάτικο φέρι βρήκαν καμπίνες γεμάτες πτώματα αλλά υπάρχουν εμπόδια και δε μπορούν να τα ανασύρουν», μεταδόθηκε.

Οι δύτες που κατάφεραν να φτάσουν στα ενδότερα του πλοίου, βρήκαν τις σορούς 48 κοριτσιών, που φορούσαν τα ειδικά γιλέκα, σε μια καμπίνα που χωρά 30 άτομα. Είχαν τρέξει όλα στο ίδιο δωμάτιο όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, σύμφωνα με το CNN.

Τώρα, η προσπάθειά τους επικεντρώνεται στο να φτάσουν σε καμπίνα όπου πιστεύεται πως βρίσκονται άλλα περίπου 50 κορίτσια.

Οι δύτες δίνουν μάχη με το χρόνο, αφού πέρα απ’ όλα τ’ άλλα εμπόδια στην περιοχή του ναυαγίου πλησιάζει και καταιγίδα.

Ήδη οι συνθήκες των ερευνών είναι δραματικές. Στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Επιπλέοντα αντικείμενα εμποδίζουν τους δύτες να ανασύρουν τις σορούς που βρέθηκαν στις καμπίδες, σύμφωνα με το CNN. Πολλές πόρτες δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν εξαιτίας της πίεσης του νερού και οι δύτες αναγκάζονται να σπάνε παράθυρα για να φτάσουν σε συγκεκριμένους χώρους του πλοίου.

Κάθε μέρα, οι δύτες ανασύρουν σχεδόν 30 πτώματα. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Όπως είπε ο καπετάνιος Kim Jin-hwang, επικεφαλής των ερευνών, οι περισσότεροι απ’ αυτούς που βρέθηκαν μέσα στο πλοίο φορούσαν σωσίβια και ίσως αυτό να έκανε ακόμη πιο δύσκολο το να διαφύγουν, αφού η έξοδοι πιθανότητα ήταν βυθισμένες στο νερό, από κάτω τους.

Οι δύτες έπρεπε να τους βγάλουν τα σωσίβια για να τους ανασύρουν.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Θεωρούνται εδώ και μέρες νεκροί και η προσπάθεια των δυτών επικεντρώνεται στο να τους ανασύρουν από το κουφάρι του Sewol ώστε οι οικογένειές τους να τους θρηνήσουν όπως πρέπει.