Απορρίφθηκαν από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις των Βασίλη Στεφανάκου και Παναγιότ Πάπα, συνεργατών του Αλκέτ Ριζάι, που ζητούσαν να αναιρεθεί η σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση για τους δύο έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Κατόπιν αυτού, οι ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι πλέον αμετάκλητες.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σε ουζερί στο Περιστέρι. Ο Ριζάι, ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β.Στεφανάκου, σκότωσε εν ψυχρώ τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη, ενώ πάνω στο επεισόδιο σκοτώθηκε χωρίς πρόθεση και ο 36χρονος Ιωάννη Κάτσιος.

Παράλληλα, στον Β.Στεφανάκο η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε επειδή παρείχε καταφύγιο στον Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει δολοφονία και ότι στις 4 Ιουνίου του 2006 είχε πραγματοποιήσει με ελικόπτερο απόδραση από τις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Ο Παναγιότ Πάπα, ως βασικός συντελεστής στην απόδραση του Ριζάι, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, για διατάραξη της αεροπλοΐας και για παράνομη κατάληψη αεροσκάφους. Αναλυτικότερα, ο Π.Πάπα μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξης 14 ετών) πήραν το ελικόπτερο και απειλώντας το χειριστή του, τον εξανάγκασαν να συνδράμει στην απόδραση από τις φυλακές.