«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επι ποδός θα βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί τόσο στο κέντρο της Αθήνας καθώς βρίσκεται σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην οδό Πειραιώς στην Ομόνοια όσο και περιμετρικά του ΟΑΚΑ όπου θα σχηματιστούν τρεις ζώνες ελέγχου των φιλάθλων. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί προσέγγιση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου όσων δεν διαθέτουν εισιτήριο του αγώνα.
Στόχος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην «συναντηθούν» σε κανένα σημείο προς και από το ΟΑΚΑ οι οπαδοί των δυο ομάδων. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ισχυρή αστυνομική συνοδεία των πούλμαν που θα μεταφέρουν το πρωί του Σαββάτου τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το ΟΑΚΑ. Παράλληλα συνίσταται στους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα πάνε μεμονωμένα στο γήπεδο να πάνε μόνο από την πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας και χωρίς διακριτικά. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ θα μπουν στο ΟΑΚΑ απο την πλευρά του σταθμού του Ηλεκτρικού.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη εκδόθηκε απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με την οποία δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων σε συγκεκριμένη περιοχή από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου ως και τις 8:00 το βράδυ. Για το μέτρο αυτό ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής επικαλείται λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής.
Η επίμαχη περιοχή περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.