Με έμμεσες βολές εκατέρωθεν και παρουσίαση θέσεων και προσώπων συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά. «Δεν έχω κανέναν αντίπαλο· ούτε κόμμα ούτε βουλευτή ούτε σωματείο ούτε υποψήφιο δήμαρχο. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι μάλιστα είναι εν δυνάμει συνεργάτες μου» τόνισε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού στους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.
Β. Μιχαλολιάκος: Οι «στρατιώτες του Πειραιά»
Ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του, σημείωσε επίσης πως «πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς στις προηγούμενες εκλογές, κατά τη διάρκεια των τριάμισι χρόνων της δημαρχιακής μας θητείας ήρθαν μαζί μας και τους καλωσορίζουμε σαν να ήταν από την αρχή μαζί μας. Προσέξτε όμως, εμείς τους πήραμε μαζί μας από τη στιγμή που δεν υφίσταται ο συνδυασμός τους».
Απευθυνόμενους στους υποψηφίους συμβούλους έκανε λόγο για «στρατιώτες του Πειραιά» και για ένα «τεράστιο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει γίνει συμπληρώνοντας ότι «κάποιοι προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Πειραιωτών όταν τους λένε ότι αυτό είναι το αυτονόητο και δεν δεχόμαστε να μας προσβάλλουν και να θίγουν το φιλότιμό μας».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» είπε, μεταξύ άλλων: «Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που ζητάει ο πολίτης στην τοπική αυτοδιοίκηση -και αυτό έχει αποδειχτεί ήδη σε μεγάλους δήμους- είναι να φύγουμε έξω από τα κόμματα. Ο Πειραιάς θέλει δήμαρχο που να μην είναι κομματάρχης. Να μην προέρχεται κατ’ ανάγκη από κάποια κομματική παράταξη».
Για τον νυν δήμαρχο σημείωσε πως «σίγουρα κάποια πράγματα έγιναν. Εγώ δεν επιθυμώ να μπω στη διαδικασία να απαξιώσω τα όποια πράγματα έγιναν από πλευράς κ. Μιχαλολιάκου ή των προηγούμενων δημάρχων που σίγουρα προσπάθησαν και άλλοι κατάφεραν λίγα και άλλοι περισσότερα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν επήλθε η βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι για την ανεργία του Πειραιά, η οποία είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο της χώρας. Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι για τις επιχειρήσεις του Πειραιά ή την κρουαζιέρα του Πειραιά ή αναπτύχθηκε η οικονομία στο λιμάνι».

Γ. Μώραλης: Η ανεργία και η συμπάθεια στον Θ. Δρίτσα
Αναφορικά με τους στόχους του είπε πως «να γίνει ο Πειραιάς ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, όπως ήταν στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει ότι θα πάρουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ και από άλλες πηγές χρηματοδότησης για να επενδύσουμε στον Πειραιά, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις τις υπάρχουσες, να στηρίξουμε τις νέες επιχειρήσεις μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε να μην κλείνουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία που είναι το ζητούμενο για τον Πειραιά».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το σχέδιο του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής» ανά τομέα με χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες.
Για τις άλλες υποψηφιότητες επεσήμανε πως «η θητεία του κ. Μιχαλολιάκου δεν ήταν επαρκής για ένα δήμο του μεγέθους του Πειραιά και των προβλημάτων του. Σίγουρα έγιναν κάποια πράγματα και δεν πρέπει να τα απαξιώνουμε ποτέ και για οποιονδήποτε. Την υποψηφιότητα του κ. Δρίτσα την βλέπουμε με συμπάθεια. Τον γνωρίζουμε, είναι πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα πρόσωπο που ασχολείται πολλά χρόνια με τον Πειραιά. Η δική μου επιθυμία δεν είναι να ασχοληθώ τόσο πολύ με τις άλλες υποψηφιότητες, όσο να αναδείξουμε τη δική μας».