Η αστυνομία της γερμανικής Θουριγγίας παρέλαβε μία καινούρια, γυαλιστερή, τεθωρακισμένη «αύρα» -το όχημα που χρησιμοποιεί για να ρίχνει νερό σε διαδηλωτές- και κάπως έπρεπε να την δοκιμάσει πριν την επιδείξει στα ανώτερα κλιμάκια.

Έτσι, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να εξομοιώσουν συνθήκες «μάχης», αλλά μάλλον το παράκαναν…

Η επιχείρηση εξομοίωσης έγινε με βάση το πρωτόκολλο: Ομάδα αστυνομικών θα έπρεπε να επιτεθεί στο όχημα ως όχλος, ρίχνοντάς του μικρά αντικείμενα -συνθήκες δηλαδή ρουτίνας για ένα τέτοιο όχημα.

Η επίθεση έγινε με τρία μέσα, αυγά, μπαλάκια του τέννις και γεμάτα σκληρά πλαστικά μπουκάλια. Οι αστυνομικοί τα έριχναν με δύναμη στην μπροστινή κυρίως πλευρά του οχήματος, που στοιχίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ζυγίζει περίπου 33 τόνους.

Κάπου όμως ο ζήλος των αστυνομικών αποδείχθηκε υπερβάλλων: Το όχημα βγήκε από τη δοκιμασία με ζημιές, τρεις από τις οποίες αρκετά σημαντικού μεγέθους.

Η αστυνομία τώρα διερευνά το περιστατικό και το ποιος θα πρέπει να πληρώσει τις ζημιές. Φταίει το τοπικό αστυνομικό τμήμα ή η (αυστριακή) κατασκευάστρια εταιρεία; Όπως αναφέρει το Spiegel, το ζήτημα έχει αναλάβει έρευνα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, που σημειώνει ότι δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ανάλογες ζημιές σε παρόμοια οχήματα.