Ενας 59χρονος από την Τυνησία κατηγορείται πως είχε δημιουργήσει παράνομο γραφείο εύρεσης εργασίας με στόχο την εξαπάτηση ανέργων. Σε βάρος του εκδόθηκε Ερυθρά Αναγγελία και αναζητείται ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε πως είχε δημιουργήσει υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ με πλαστά (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας σύστησε επιπλέον εταιρείες σε Κύπρο και Σλοβενία. Όπως διαπιστώθηκε εξαπάτησε τουλάχιστον 102 ανέργους και αποκόμισε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης, τον Ιούλιο του 2012, χρησιμοποιώντας πλαστά (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας, ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, η οποία γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για μην κινεί τις υποψίες σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο-σύμβαση εργασίας και ακολούθως, αξίωνε την καταβολή χρηματικού ποσού άνω των 600 ευρώ, υποσχόμενος την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Σε ταυτόχρονες έρευνες που έγιναν στα παράνομα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στην οικία του 59χρονου, στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά προσκομισθέντα δικαιολογητικά ενδιαφερόμενων, υπογεγραμμένες συμβάσεις εργασίας, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και μία πλαστή άδεια οδήγησης.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος Τυνήσιος, ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μία εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, η οποία λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών Αναζητήσεων και Σύλληψης από την Interpol, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνιστά σε όσους αναζητούν δουλειά πως δεν υποχρεούνται να καταβάλουν αμοιβή στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, καθώς αυτό αμείβεται απευθείας από τον εργοδότη που αναζητά υπαλλήλους και είναι ορθότερο να αναζητούν γραφεία ευρέσεως εργασίας μέσω επίσημων φορέων και συλλόγων.