Τα καθήκοντα των νέων υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Αθανάσιο Χονδρονάσιο και κ. Βασίλειο Σιέττο αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη «Διαύγεια», στον αρχαιότερο υπαρχηγό (α’ υπαρχηγό) ανατίθενται ο Κλάδος Στ’ Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Αρχηγείου και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Γ’ Ναυτιλιακής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Δ’ Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν και η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου καθώς και τα Τμήματα Μελετών και Προγραμματισμού, Διεθνούς Συνεργασίας σε θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Τεχνικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στα καθήκοντα του νεότερου υπαρχηγού (β’ υπαρχηγού) περιλαμβάνονται ο Κλάδος Α’ Επιχειρήσεων και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Β’ Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Γ’ Οικονομικών και Υλικοτεχνικών Υποδομών και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Δ’ Ασφάλειας και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν, ο Κλάδος Ε’ Αστυνομίας και Τάξης και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν πλην της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, οι υπηρεσίες Υγειονομικού, οι Σχολές του Λιμενικού, η Μονάδα Εσωτερικού Οικονομικού Ελέγχου και η Υπηρεσία Μουσικής.
Όπως έλεγαν με νόημα αξιωματικοί του Σώματος από μια πρώτη «ματιά» φαίνεται ότι καθήκοντα που κανονικά θα πρεπε να έχει ο α’ υπαρχηγός τα έχει ο β’. Ωστόσο συμπλήρωναν πως ο κ. Χονδρονάσιος είναι έμπειρος σε θέματα θαλασσίων συγκοινωνιών με εξαιρετικές σχέσεις με τους ακτοπλόους και έχει εμπειρία πάνω σε αυτούς τους τομείς ενώ ο κ. Σιέττος με πολύχρονη εμπειρία σε λιμεναρχεία θεωρείται πιο «επιχειρησιακός».